Medové rezy- základný recept

Už som vyskúšala mnoho receptov na medové rezy ale väčšina z nich ma nenadchla, lebo výsledkom boli veľmi tvrdé pláty, ktoré len vďaka plnke zmäkkli. Až pokiaľ som nevyskúšala tento recept, ktorý je mimoriadne nenáročný a výsledkom je nadýchané mäkké cesto s výraznou medovou arómou.

Potrebujete:

  • 2 vajíčka
  • 200g masla izbovej teploty
  • 2-3 PL medu
  • 2 PL mlieka
  • 100g kr. cukru
  • 500g hl. múky
  • štipka soli

Postup:

  • Vajíčka vyšľahať s cukrom do penista.
  • Pridať maslo, med a primiešať až pokiaľ sa všetky položky dobre spoja.
  • Pridáme múku a štipku soli a vypracujeme mierne lepkavé cesto.
  • Cesto nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme.
  • Necháme piecť pri 160C ca. 25-30min.

Na plnenie rezov sa hodí napríklad plnka z mascarpone zmiešaným z vyšľahanou šľahačkou alebo karamelozované salko zmiešané z maslom izbovej teploty (ako pri marlenke).

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*