Už som vyskúšala mnoho receptov na medové rezy ale väčšina z nich ma nenadchla, lebo výsledkom boli veľmi tvrdé pláty, ktoré len vďaka plnke zmäkkli. Až pokiaľ som nevyskúšala tento recept, ktorý je mimoriadne nenáročný a výsledkom je nadýchané mäkké cesto s výraznou medovou arómou.
Potrebujete:
- 2 vajíčka
- 200g masla izbovej teploty
- 2-3 PL medu
- 2 PL mlieka
- 100g kr. cukru
- 500g hl. múky
- štipka soli
Postup:
- Vajíčka vyšľahať s cukrom do penista.
- Pridať maslo, med a primiešať až pokiaľ sa všetky položky dobre spoja.
- Pridáme múku a štipku soli a vypracujeme mierne lepkavé cesto.
- Cesto nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme.
- Necháme piecť pri 160C ca. 25-30min.
Na plnenie rezov sa hodí napríklad plnka z mascarpone zmiešaným z vyšľahanou šľahačkou alebo karamelozované salko zmiešané z maslom izbovej teploty (ako pri marlenke).