Pečené Mexické cestoviny

Chutný cestovinový pokrm, ktorého štiplavosť si určíte vy- od mierne pikantných až po veľmi pikatné cestoviny je všetko možné. Výhodou pokrmu je, že prípravu možno vybaviť už deň vopred a v deň servírovania stačí už len zapekaciu nádobu vložiť do trúby a dopiecť. Výborný pokrm keď človeka ďaľší deň čaká veľa povinností a neostáva čas na varenie.

Potrebujete:

  • 200g mletého hovädzieho mäsa
  • 1-2 papriky (tu možno zvoliť od klasických sladkých cez čili až po chalapeňo papriky) podľa toho ako štipľavý si pokrm chceme pripraviť
  • 1 dóza lúpaných paradajok
  • 1 dóza baked beans (v rajčinovej omáčke)
  • 1 cibuľa
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • 100g drobných cestovín
  • 1 dóza vody
  • 2 jarné cibuľky
  • 50g tvrdého postrúhaného syru (naprm gouda)
  • soľ, čierne korenie

Postup:

  • Cibuľu pokrájame na drobno. V horúcej panvici opečieme na troche oleja najskôr cibuľu, potom pridáme mleté mäso a spolu opekáme. Osolíme a okoreníme čiernym korením. Keď mäso zatiahne póry, odoberieme z ohňa a necháme vychladnúť.
  • Do vysokej misky dáme rajčiny z konzervy, baked beans, na drobno pokrájanú papriku/čili, takisto na jemno pokrájanú jarnú cibuľku a vychladnutú mäsovú zmes. Premiešame.
  • Pridáme pretlačený cesnak, postrúhaný syr a dochutíme soľou a čiernym korením. Jednú z prázdnych konzeriev naplníme ešte vodou a vylejeme do misky.
  • Na záver pridáme (!) neuvarené (!) drobné cestoviny a posledný krát premiešame.
  • Zapekaciu misu vymastíme a do nej rovnomerne rozložíme zmes.
  • Pekáč prikryjeme alobalom. Kdo si chce jedlo pripraví deň vopred, vloží takto pripravený pokrm do chladničky a na ďaľší deň pokračuje v postupe.
  • Prikrytú zapekaciu vložíme do predhriatej rúry. Takto pri 200°C necháme piecť ca. 30 minút, až pokiaľ cestoviny nasiaknú vlhkosť a zmäknú.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*