Tieto kuracie prsia sa vyznačujú silnou arómou a jednoduchou prípravou. Väčšinu práce prevezme trúba. Okrem toho je to veľmi diétny spôsob prípravy kuracích pŕs. Výborný recept z kuracieho mäsa.
Postup:
- Kuracie prsia (1-2ks celkovo ca. 400g) umyjeme, osušíme a okoreníme soľou a grilovacim korením.
- Medzitým na hrubo pokrájame 1 cibuľu, 2-3 mrkvy, 3-4 cherry paradajky, prípadne papriku.
- Papier na pečenie pod vodou navlhčíme a vyrobíme guľku. Potom rozprestrieme a do vnútra vložíme pripravenú zeleninu, osolíme a pokvapkáme olivovým olejom. Na to položíme okorenené kuracie prsia.
- Na vrch pridáme ešte za 1 PL masla, prípadne bylinky. Potom niťou alebo špagátom na pečenie spojíme vrch papieru na pečenie aby vznikla taštička v ktorej sa bude mäso dusiť.
- Pri 200C necháme ca. 25-30min. dusiť v trúbe.
Ja si popri mäse pripravujem súčasne v trúbe aj pečené marinované zemiaky. Recept na ich prípravu nájdete tu – https://recepis.sk/2020/06/09/pecene-zemiaky/