Cez týždeň sa hodia najmä rýchle recepty, ktoré možno zvládnuť za pár minút. Takýmto sú aj tieto šťavnaté kuracie prsia s omáčkou, kešu orieškami, sušenými rajčinami a špenátom.
Potrebujete:
- 350g kuracích pŕs (2ks)
- 6-10ks sušených paradajok
- za veľkú šálku čerstvého baby špenátu alebo za malú šálku mrazeného špenátu
- 3PL masla
- 3PL hl múky
- 200ml vody
- 200ml mlieka
- 2PL postrúhaného parmezánu
- 2PL kešu orieškov
- 1 cibuľa
- soľ, čierne korenie, grilovacie korenie
- čerstvé bylinky (petržlen, bazalka, tymián)
Postup:
- Kuracie prsia umyjeme a osušíme. Pokrájame ich na tenké pásy. Tie osolíme a okoreníme čiernym a grilovacím korením.
- Cibuľu pokrájame na kocky a dáme do hlbokej panvice opekať. Pridáme kuracie prsia a pečieme za miešania ca 7min. do zlatista. Potom cibuľu aj kuracie prsia odložíme na tanier.
- Do tej istej panvice dáme maslo a múku a krátko spolu opražíme. Prilejeme vodu a odoberieme zo sporáka. Dobre premiešame až zaniknú všetky hrudky.
- Prilejeme mlieko a pridáme sušené paradajky, ktoré sme pokrájali na drobno, kešu oriešky a ak použijeme mrazený špenát tak aj ten (čerstvý stačí pridať tesne pre ukončením varu). Takisto pridáme kuracie prsia čo sme si odložili stranou a vrátime na sporák.
- Necháme variť na miernom ohni 10min. Na záver pridáme parmezán a na jemno pokrájané bylinky. Nakoľko je v omáčke parmezán aj sušené paradajky dosoľujeme pokrm až na záver nakoľko sú tieto potraviny slané a solíme opatrne.
- Výbornou prílohou sú či už cestoviny alebo zemiaková kaša.