Špenátový pie

Tento pie je veľmi nenáročný na prípravu a možno ho pripraviť či už zo špenátom, mangoldom či inou zeleninou. Zvnútra pekne mäkký a zvonka chrumkavý s jemnou cesnakovou arómou, proste dobrota. Množstvo je na menšiu formu, kdo chce na celý plech použije dvojnásobné množstvo.

Potrebujete (na menšiu zapekaciu formu ca. 20cm priemer)

  • 2 vajíčka
  • 200g hl. múky
  • 100ml mlieka
  • 4PL strúhaného parmezánu
  • 3PL masla
  • 3 strúčiky cesnaku
  • soľ, čierne korenie
  • 1čl prášku do pečiva
  • za 2 hrste čerstvého špenátu
  • za hrsť vlašských orechov

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme v miske do penista. Pridáme mlieko a múku a premiešame.
  • Pridáme parmezán, soľ, čierne korenie, roztopené maslo a prášok do pečiva. Cesnak roztlačíme a pridáme k cestu.
  • Špenát umyjeme a osušíme. Pokrájame na drobno tak ako aj vlašské orechy. Pridáme k cestu a opäť premiešame.
  • Cesto nalejeme do vymastenej nádoby na pečenie a necháme najskôr 20min. piecť pri 180C.
  • Potom povrch cesta pomažeme maslom, posypeme ešte parmezánom a necháme ďalších 10-15min. zapekať do zlatista

Kdo chce mäsitú verziu môže pridať k cestu pre silnejšiu chuť a arómu kúsky klobásy alebo slaniny.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*