Tieto broskyňové rezy sú nenáročné na prípravu a napriek tomu veľmi lahodné. Ich plnka je krémovita a malé kúsky broskýň ju robia príjemne sviežou. Je to rezept bez váženia. Uvedené množstvá sú na tortovú formu alebo malý plech. Kdo chce urobiť rezy na klasický veľký plech (25*33) použije dvojnásobné množstvo surovín.
Na cesto potrebujete:
- 1 šálku/hrnček hl. múky (1šálka – 250ml)
- 1 šálku kr. cukru
- 1/2 šálky (125g) roztopeného masla
- 1 vanilkový cukor
- 3čl prášku do pečiva
- (2PL kukuričného škrobu)
Na plnku potrebujete:
- 1/2 šálky studeného mlieka (ca. 130ml)
- 1 šľahačka v prášku
- 1 balenie stužovača šľahačky
- 1 balenie vanilkového cukru
- 1 balenie jemného krémovitého syru (Lučina alebo Mascarpone- 250g)
- 4ks zaváraných broskýň
Postup:
- Podľa základného receptu si pripravíme piškótové cesto a necháme ho vychladnúť. Základný recept nájdete tu – https://recepis.sk/2020/05/02/hrncekova-piskota-do-tortovej-formy/
- Keď cesto vychladne, rozrežeme ho na polovičku a okolo spodnej časti umiestnime cukrárenskú obruč.
- Mlieko vyšľaháme s práškovou smotanou, vanilkovým cukrom a stužovanom do tuha. Pridáme jemný krémovitý syr a dobre premiešame.
- Broskyne zlejeme zo šťavy a pokrájame na drobné kocky. Tie pomalými pohybmi primiešame k smotanovej zmesi.
- Plnku nanesieme na piškótu a rovnomerne rozotrieme. Na vrch položíme druhý plát piškóty a ten posypeme práškovým cukrom.
- Pred servírovaním necháme ca. 1 hodinu stáť v chlade, potom sa rezy lepšie krájajú.