Super rýchle domáce žemličky bez droždia

Tieto žemličky sú raz-dva hotové. Netreba na ne žiadne droždie. Funkciu droždia preberú kvasinky z piva, ktoré neskôr v žemličkách necítiť, zato dodá im nadýchanú konzistenciu. Toto pečivo má svôj pôvod v Berlíne kde sa volalo tiež Berlínsky slaný koláč.

Potrebujete:

  • 500g polohrubej múky
  • 1 flasa piva (0,33l)
  • 1 čl soli
  • 1,5 balenia prášku do pečiva
  • Maslo na potretie
  • Kmín na ozdobu

Postup

  • Múku dáme do vysokej misky. Pridáme soľ, prášok do pečiva a pivo.
  • Miesime ca 5-10min. až cesto nadobudne elastickú konzistenciu.
  • Rozdelíme ho na 8 dielov, a z tých vyformujeme žemličky.
  • Žemličky kladieme na plech vyložený papierom na pečenie s dostatočným odstupom a na záver pomastíme povrch žemličiek roztopeným maslom a posypeme kmínom.
  • Pečieme pri 200°C ca 25min.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*