Toto jedlo je absolútna klasika medzi pokrmami z kyslej kapusty. Môj postup je veľmi jednoduchý a rýchlo hotový. Výborný pokrm tiež na zúžitkovanie zvyškov uvarenej ryže.
Postup:
- Cibuľu ošúpeme a pokrájame na drobno. V panvici na oleji pomaly opekáme cibuľu až začne byť sklovitá. Pridáme klobásu pokrájanú na malé kocky ako aj 200g mletého mäsa a spolu pečieme.
- Kyslú kapustu dáme do sítka a vytlačíme z nej všetku tekutinu. Pokrájame na drobno a pridáme k zmesi v panvici.
- Dochutíme soľou, čiernym korením a 1/2čl červenej papriky.
- Zapekaciu nádobu vymastíme. Polovičku uvarenej ryže dáme na spodok nádoby (ca. 2 šálky ryže). Na to dáme mierne vychladnutú zmes z panvice.
- Na vrch dáme opäť vrstvu ryže a dobre všetko zarovnáme.
- 1 kyslú smotanu zmiešame so 1 šľahačkovou smotanou a dochutíme soľou. Zmes vylejeme na ryžu.
- Necháme zapekať pri 180C ca. 30min.