Táto bábovka neobsahuje žiaden lepok a má šťavnatú konzistenciu. Okrem toho má vďaka mandliam jemne marcipánovú arómu.
Prísady:
- 4 vajíčka
- 150g kr. Cukru
- 1 balenie vanilkového prášku (40g)
- 200g na jemno pomletých mandlí
- 100ml smotany na šľahanie
- 100g roztopeného masla
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- Štipka soli
Postup:
- Bielka vyšľaháme so štipkou soli do tuhého snehu. Odložíme stranou.
- Žĺtka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme roztopené maslo a prešľaháme.
- Pridáme mandle, vanilkový cukor, prášok do pečiva, smotanu a pudingový prášok.
- Na záver primiešame bielka pomalými pohybmi, tak aby ostalo cesto nadýchané.
- Nalejeme do vymastenej formy na bábovku a necháme pri 160°C piecť ca. 40min.
- Pred vyklopení z formy necháme kompletne vychladnúť.