Mandľová bezlepková bábovka

Táto bábovka neobsahuje žiaden lepok a má šťavnatú konzistenciu. Okrem toho má vďaka mandliam jemne marcipánovú arómu.

Prísady:

  • 4 vajíčka
  • 150g kr. Cukru
  • 1 balenie vanilkového prášku (40g)
  • 200g na jemno pomletých mandlí
  • 100ml smotany na šľahanie
  • 100g roztopeného masla
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • Štipka soli

Postup:

  • Bielka vyšľaháme so štipkou soli do tuhého snehu. Odložíme stranou.
  • Žĺtka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme roztopené maslo a prešľaháme.
  • Pridáme mandle, vanilkový cukor, prášok do pečiva, smotanu a pudingový prášok.
  • Na záver primiešame bielka pomalými pohybmi, tak aby ostalo cesto nadýchané.
  • Nalejeme do vymastenej formy na bábovku a necháme pri 160°C piecť ca. 40min.
  • Pred vyklopení z formy necháme kompletne vychladnúť.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*