Aj vy každý rok riešite dilemu, čo urobiť zo všetkých tých čokoládových mikulášov, či zajacov čo deti podostávali? A čo tak napríklad túto čokoládovú tortu inšpirovanú švajčiarskou klasikou, bernerovou tortou. K tomu výborná plnka s mätovou príchuťou, ktorá je hotová za 3minúty a na červených mikulášov si už nikdo ani nespomenie ?.
Potrebujete na tortu:
- 3 čokoládových mikulášov/zajacov (celkovo ca. 330g čokolády)
- 6 vajíčok
- 50g tmavého kakaa
- 50g kakaového instantného prášku (granka)
- 150g kr.cukru
- 200g hl. múky
- 150g masla izbovej teploty
- 1 čl prášku do pečiva
Na plnku potrebujete:
- 1 puding na šľahanie za studena s mätovou príchuťou
- 1 šľahačkovú smotanu
- 250ml studeného mlieka
- 1 stužovač smotany
- 1 balenie mascarpone (250g)
- Na ozdobu 1 balenie praliniek after eight
- 100ml sladkej smotany+100g tmavej čokolády+1 čl kokosového oleja na polevu
Postup:
- Najskôr necháme nad parou roztopiť čokoládu a následne ju necháme dôkladne vychladnúť.
- Bielka oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme so štipkou soli do tuhého snehu. Ten odložíme stranou.
- Následne vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme maslo a šľaháme až sa všetko dobre spolu spojí do krémovitej zmesy.
- Potom pridáme roztopenú čokoládu, múku, kakao, instatný kakaový prášok a prášok do pečiva. Na mixéry vymeníme šľahacie nástavce za miesacie a všetko spolu premiesime.
- Na záver pridáme postupne bielok a pomalými pohybmi ho k cestu premiešame tak, aby na záver vzniklo nadýchane cesto ako na piškótu.
- Cesto vylejeme do vymastenej tortovej formy (priemer 24cm) a prikryjeme alobalom.
- Pri 160°C v predhriatej trúbe necháme piecť 50min. a potom odokryté ešte ca. 10-15 min.
- Na plnku vyšľaháme v mlieku studený puding, šľahačku v prášku ako aj stužovač do tuhej zmesy.
- Pridáme mascarpone a prešľaháme.
- Potom korpus rozrežeme na 3 časti a okolo spodnej časti umiestníme cukrárenskú obruč.
- Z plnky odobereme za 3-4pl na ozdobu na vrchu torty a zvyšok rozdelímena polku a natrieme medzi jednotlivé pláty.
- Smotanu na polevu zohrejeme v hrnci a pridáme čokoládu a olej. Miešame až sa všetko roztopí a potom nalejeme na vrch torty.
- Necháme ztuhnúť, potom cukrárensku obruč opatrne odstránime a vrch doozdobujeme zvyškom plnky a pralinkami after eight.