Vegánske palacinky (bez mlieka, vajíčka) bez váženia

Aj keď v rodine žiadne alergie či potravinové intolerancie nemáme, rada používam rastlinné mlieka. Mojímy obľúbenými je kokosové a mandľové mlieko. Z nich možno vyrobiť tiež tieto výborné vegánske palacinky bez mlieka či vajíčka.

Potrebujete:

  • 1 šálka (ca. 250ml) minerálnej perlivej vody
  • 2 šálky rastlinného mlieka
  • Štipka soli
  • 2 PL kr. Cukru
  • 2,5 šálky špaldovej hl.múky

Postup:

  • Rastlinné mlieko vyšľaháme s minerálkou, soľou a cukrom.
  • Pridáme preosiatú múku a prešľaháme až zaniknú všetky hrudky. Potom necháme cesto 20min. Oddychovať.
  • Panvicu na palacinky zohrejeme na ohni, potrieme pierkom olejom a vylejeme za 1 polievkovú naberačku cesta.
  • Potom pohybom panvice cesto rozdelíme rovnomerne na celú šírku panvice a počkáme až zaniknú všetky bublinky na povrchu palacinky.
  • Potom palacinku naberačkou otočíme a opečieme aj z druhej strany a odložíme na tanier.
  • Naplníme podľa chuti – kakaom, nutellou, marmeládou či ovocím.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*