Aj keď v rodine žiadne alergie či potravinové intolerancie nemáme, rada používam rastlinné mlieka. Mojímy obľúbenými je kokosové a mandľové mlieko. Z nich možno vyrobiť tiež tieto výborné vegánske palacinky bez mlieka či vajíčka.
Potrebujete:
- 1 šálka (ca. 250ml) minerálnej perlivej vody
- 2 šálky rastlinného mlieka
- Štipka soli
- 2 PL kr. Cukru
- 2,5 šálky špaldovej hl.múky
Postup:
- Rastlinné mlieko vyšľaháme s minerálkou, soľou a cukrom.
- Pridáme preosiatú múku a prešľaháme až zaniknú všetky hrudky. Potom necháme cesto 20min. Oddychovať.
- Panvicu na palacinky zohrejeme na ohni, potrieme pierkom olejom a vylejeme za 1 polievkovú naberačku cesta.
- Potom pohybom panvice cesto rozdelíme rovnomerne na celú šírku panvice a počkáme až zaniknú všetky bublinky na povrchu palacinky.
- Potom palacinku naberačkou otočíme a opečieme aj z druhej strany a odložíme na tanier.
- Naplníme podľa chuti – kakaom, nutellou, marmeládou či ovocím.