Rýchly zákusok, ktorý chutí po čokoláde a kokose. Na vrchu je chutná čokoládová poleva z tmavej čokolády.
Na cesto potrebujete:
- 2,5 hrnčeka (1 hrnček – 250ml) hl. múky
- 1/2 masla (125g) izbovej teploty
- 2 vajíčka
- 1čl prášku do pečiva
- 1 hrnček práškového cukru
- 3 PL kakaa
- štipka soli
Na plnku potrebujete:
- 1 balenie strúhaného kokosu (200g)
- 1 balenie Creme Fraiche
- 1/3 šálky masla izbovej teploty
- 1/2 šálky cukru (ja som použila trstinový lebo má krásnu karamelovú arómu, žiaľ aj farbí kokos na hnedo, kdo chce teda mať snehovo biely kokos použije rovnaké množstvo práškového cukru)
Poleva:
- 1/2 šľahačky na šľahanie (125ml)
- 1/2 čokolády na varenie (125g)
Postup:
- Maslo zmiešať s cukrom, vajíčkom, múkou a práškom do pečiva. Pridať soľ a kakao a vypracovať rukami vláčne cesto. To dať na 1/2 hod. oddychovať do chladu.
- Medzitým si pripraviť plnku. Na to zmiešať kokos, creme fraiche a cukor a všetko spolu spojiť.
- Cesto vygúľať na veľkosť formy a vložiť ho do vymastenej formy na pečenie. Prebytočné cesto na okrajoch odstrániť.
- Na vrch cesta dať kokosovú zmes a zarovnať ju do hladka.
- Nechať piecť pri 180°C ca. 35min. Pokiaľ kakaové cesto pekne stuhne.
- Do hrnca dať smotanu s nadrobno pokrájanou čokoládou a za pomalého zohrievania nechať roztopiť až vznikne hladká poleva.
- Čokoládovú polevu naniesť na kokosovú zmes a tarte nechať aspoň hodinu v chlade tuhnúť.