Chutné rezy z plnkou aj polevou z bielej čokolády. Pre všetkých milovníkou tejto bielej dobroty.
Na cesto potrebujete:
- 4 vajíčka
- 4PL vody
- 1 štipka soli
- 200g kr. cukru
- 120g múky
- 80g kukuričného škrobu (prípadne 2 balenia vanilkového pudingu)
- ½ balenia prášku do pečenia
Na Plnku z bielej čokolády potrebujete:
- 750ml mlieka
- 2 balenia vanilkového pudingového prášku/ zlaté klasy
- 125g masla izbovej teploty
- 100 g bielej čokolády
- 5PL kr. cukru
- 2 vanilkové cukry
Na polevu potrebujete:
- 100g bielej čokolády
- 3PL kokosového tuku
Postup:
- Bielka vyšľahať s vodou a cukrom do tuhého snehu. Odložiť stranou.
- Žĺtka prešľahať, pridať múku, škrob, prášok do pečiva, soľ a vypracovať cesto. Do toho postupne primiešať sneh, pritom dbať na to, aby zostala cestu ľahkosť pomalým primiešavaním snehu.
- Cesto naliať na papierom vyloženú formu na pečenie (ja som použila s veľkosťou 22x30cm) a nechať piecť v predhriatej rúre pri 160⁰C ca.35min.
- Potom cesto nechať vychladnúť a pozdĺžne prekrojiť na polku. Okolo spodného plátu umiestniť cukrárenskú obruč.
- Zatiaľ čo cesto chladne si pripravíme plnku. Na to v hrnci zohriať 600ml mlieka spolu s bielou čokoládou pokrájanou na menšie kúsky aby sa ľahšie roztopila.
- Zvyšné mlieko premiešať s vanilkovým pudingovým práškom, vanilkovým a kryštálovým cukrom. Priliať do vriaceho mlieka a vytvoriť hustý puding. Ten nechať kompletne vychladnúť.
- Potom do pudingu primiešať maslo a prešľahať. Plnku naniesť na spodný korpus a na vrch položiť hornú časť piškóty.
- Nad hrniec s z vodou umiestniť nerezovú misku. Do nej dať na drobno pokrájanú bielu čokoládu a tuk a miešať až sa roztopí. Polevu naniesť na vrchnú piškótu. Potom nechať najlepšie cez noc koláč chladnúť.
- Kdo chce ešte priozdobiť tmavou čokoládou, ten musí počkať až biela poleve dôkladne vychladne a potom tak ako pri bielej poleve zohriať tmavú čokoládu s kokosovým tukom a tmavou polevou ozdobiť povrch koláča.