kremova rychla omacka recept

Rýchla krémová omáčka k fašírkam

Táto omáčka je rýchlo hotová a dá sa pripraviť z akejkoľvek mäkkej salámy, či už kuracej sekanej alebo slaniny. Výsledkom je výborná aromatická omáčka, ktorá sa hodí k pečenému mäsu či fašírkam.

Postup:

  • Sekanú posekanú na drobné kocky a dať spolu s 2PL masla a trocha oleja do panvice opekať do zlatista.
  • Keď je sekaná opečená posypať 2PL hl. múky, krátko popražiť a zaliať 150ml vody/vývaru. Odobrať z ohňa a dobre premiešať až zaniknú všetky hrudky.
  • Pridať 150ml mlieka, 1PL horčice a dochutiť soľou a čiernym korením. Vrátiť na oheň a za miešania nechať zovrieť až sa zahustí. Na záver pridať bylinky podľa chuti – pažítku, petržlen, cesnak, atď.

One Comment

  1. Pingback: Bezlepkové ryžové fašírky – Recepis.sk

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*