Táto omáčka je rýchlo hotová a dá sa pripraviť z akejkoľvek mäkkej salámy, či už kuracej sekanej alebo slaniny. Výsledkom je výborná aromatická omáčka, ktorá sa hodí k pečenému mäsu či fašírkam.
Postup:
- Sekanú posekanú na drobné kocky a dať spolu s 2PL masla a trocha oleja do panvice opekať do zlatista.
- Keď je sekaná opečená posypať 2PL hl. múky, krátko popražiť a zaliať 150ml vody/vývaru. Odobrať z ohňa a dobre premiešať až zaniknú všetky hrudky.
- Pridať 150ml mlieka, 1PL horčice a dochutiť soľou a čiernym korením. Vrátiť na oheň a za miešania nechať zovrieť až sa zahustí. Na záver pridať bylinky podľa chuti – pažítku, petržlen, cesnak, atď.
Pingback: Bezlepkové ryžové fašírky – Recepis.sk