Výborný desert, ktorý v ľahkej obmene využíva Pribináčikový tvarohový krém.
Recept na základný krém nájdete tu- https://recepis.sk/2019/09/08/fantasticky-pribinacikovy-krem-hotovy-za-3min/
Na cesto potrebujete:
- 1 šálka (1 šálka – 250ml) kr. cukru
- ½ masla izbovej teploty
- ½ šálky kakaového prášku
- 1 šálka hladkej múky
- štipka soli
- 2čl prášku do pečiva
- 1 Vanilkový cukor
- 2 vajíčka
Postup:
- Vajíčka vyšľahať s cukrom a maslom do hladka, až vznikne cesto bez hrčiek.
- Pridať múku, prášok do pečiva, soľ, kakao a vanilkový cukor a všetko dobre premiešať. Cesto dať do zakrytej nádoby a nechať buď ½ hodinu oddychovať v chladničke alebo 10min. v mrazničke.
- Cesto rozvaľkať medzi 2 papiermy na pečenie, spodný papier odstrániť a cesto preklopiť do vymastenej tortovej formy. Odstrániť aj druhý papier a cesto rovnomerne rozmiestniť do formy.
- Potom cesto nechať v trúbe pri 180⁰C ca. 30min. piecť. Korpus nechať kompletne vychladnúť.
- Podľa hore uvedeného receptu pripraviť základný pribináčikový krém. Potom 4 želatínové pláty namočiť na 5min. do vody a vyžmýkať. Vložiť do hrnca a mierne nahriať (nesmie zovrieť). Počas nahrievania neustále miešať aby sa želatína kompletne roztopila.
- Potom k želatíne pridať za 1 PL krému, dobre rozmiešať, vliať do celej misky krému a všetko dobre prešľahať.
- Okolo korpusu umiestniť cukrárenskú obruč. Krém naniesť na korpus a nechať aspoň 4hod. v chlade tuhnúť.