Trasený malinový zákusok

Minule som sa dopočula, že existujú aj trasené plnky do zákuskov. Najskôr som bola nedôverčivá ale nedalo mi to a musela som to skúsiť. Základom takejto plnky je za studena miešaný puding, ktorý sa ale v tomto prípade nemieša mixérom ale trasie v miske. Výsledok je výborný a hlavný bonus, celá príprava plnky netrvala viac  ako 5 min. Rozhodne to stojí za vyskúšanie.

Základné piškótové cesto tu- https://recepis.sk/2019/03/03/zakladne-piskotove-cesto/

Na plnku potrebujete:

  • 200g mrazeného ovocia/ malín (mrazené aby sa ovocie počas trasenia nerozbilo)
  • 500g jemného tvarohu
  • 2 balenia pudingu na studené šľahanie (Ole)
  • 1 vanilkový cukor
  • 500ml šľahačkovej smotany

Okrem toho:

  • 150ml studeného mlieka
  • 1 šľahačku v prášku
  • 1 stužovač šľahačky

Postup:

  • Podľa základného receptu upiecť piškótové cesto do obdĺžnikovej tortovej formy a nechať ho vychladnúť. Ja som pripravila kakaovú piškótu na ktorú som namiesto 40g múky pridala 40g kakaa (teda celkovo 160g múky a 40g kakaa). Piškótu nechať vychladnúť.
  • Do dobre uzatvárateľnej väčšej misky vliať šľahačkovú smotanu, maliny, tvaroh, vanilkový cukor a pudingy. Nádobu uzavrieť a celú nádobu 15-20sek. Dobre v rukách potriasť.
  • Zmes by mala byť tuhá a rovnomerne rozmiešaná. Plnku potom naniesť ma piškótu.
  • Na záver vyšľahať v mlieku práškovu šľahačku spolu so stužovačom do tuha. Pomocou špricky naniesť na tortu a ozodbiť čerstvými malinami.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*