Hrnčeková bábovka z kompótu

Táto bábovka sa dá pripraviť z tekutejšej marmelády či z kopmótu a prekvapí každého svojou šťavnatosťou. Okrem toho je to recept bez váženia

Potrebujete:


  • 4 vajíčka
  • ½ šálky (1 šálka- 300ml) cukru
  • 1 ½ šálky hl. Múky
  • 2 PL (po okraj naplnené) kakaa
  • 2 PL (po okraj naplnené) kukuričnéeho škrobu (alebo 2 PL kakaového pudingového prášku)
  • ½ šálky oleja
  • 1 šálka kompót/marmeláda (ja som použila ríbezlový kompót)
  • ½ prášku do pečiva

Postup:


  • Bielka oddeliť od žĺtkov. Vyšľahať do tuhej peny a odložiť stranou.
  • Žĺtka vyšľahať s cukrom do penista. Pridať olej, marmeládu alebo kompót, múku, prášok do pečiva, kakao a škrob a vyšľahať do hladkého cesta.
  • Potom pomalými pohybmi vmiešať bielkový sneh.
  • Cesto naliať do vymastenej bábovkovej formy a pri 160°C piecť ca. 40min.
  • Pred vyklopením z formy najskôr cesto nechať úplne vychladnúť, tak sa zabráni jeho poškodeniu pri vyklápaní.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*