Táto bábovka sa dá pripraviť z tekutejšej marmelády či z kopmótu a prekvapí každého svojou šťavnatosťou. Okrem toho je to recept bez váženia
Potrebujete:
- 4 vajíčka
- ½ šálky (1 šálka- 300ml) cukru
- 1 ½ šálky hl. Múky
- 2 PL (po okraj naplnené) kakaa
- 2 PL (po okraj naplnené) kukuričnéeho škrobu (alebo 2 PL kakaového pudingového prášku)
- ½ šálky oleja
- 1 šálka kompót/marmeláda (ja som použila ríbezlový kompót)
- ½ prášku do pečiva
Postup:
- Bielka oddeliť od žĺtkov. Vyšľahať do tuhej peny a odložiť stranou.
- Žĺtka vyšľahať s cukrom do penista. Pridať olej, marmeládu alebo kompót, múku, prášok do pečiva, kakao a škrob a vyšľahať do hladkého cesta.
- Potom pomalými pohybmi vmiešať bielkový sneh.
- Cesto naliať do vymastenej bábovkovej formy a pri 160°C piecť ca. 40min.
- Pred vyklopením z formy najskôr cesto nechať úplne vychladnúť, tak sa zabráni jeho poškodeniu pri vyklápaní.