12 júna, 2019
Zemiaky pečené v pahrebe

Toto letné jedlo je tak nenáročné a pritom tak chutné. Pripravujeme vždy keď sa griluje a ostane ešte vela pahreby. Alternatívne ho možno tiež pripraviť v trúbe.
Postup:
- Väčšie zemiaky dôkladne umyť a osušiť. Ihlicou urobiť do každého zemiaku zopár vpichov, aby mala kadiaľ neskôr unikať para.
- Potom každý zemiak zabaliť do kúsku alobalu. Takto zabalené vložiť do horúcej pahreby a nechať (podľa veľkosti zemiaku) ca. 45min. pomaly piecť.
- Následne zemiaky nechať mierne vychladnúť, odbaliť a rozbaliť na polku. Vnútro každéeho zemiaku vydlabať a dať do misky. Tam ho pomocou vidličky premiešať s 1PL masla a soľou a vrátiť zmes do vydlabaného priestoru.
- Najlepšie chutí so smotanovým dipom. Na to zmiešať 1 kyslú smotanu s 1 creme fraiche, soľou a sekanou pažítkou.
Please follow and like us: