Dusené kuracie plnené rolky

Kuracie jedlo je síce rýchle na spracovanie, ale to ešte neznamená, že pokrmy z neho pripravené musia byť len všedné a fádne. Tieto rolky sú plné chuti a hodia sa aj k slávnostnému obedu či večeri.

Postup:

  • Kuracie prsia (500g) umyť, osušiť a pozdĺžne prekrojiť každý plát na 3 kusy. Potom každý plát okoreniť soľou, čierným korením, sušeným čili a trochou horčice. Pláty korením dobre potrieť.
  • Na každý kurací plát potom položiť kus syru cheddar a 1-2 pláty sušenej salámy.
  • Potom pláty mäsa zarolovovať a buď pomocou svorky na mäso alebo pomocou nite spevniť aby držali tvar.
  • Každú rolku potom opiecť na oleji z oboch strán do hnedasta a potom pridať 1 cbuľu pokrájanú na drobno a zaliať 250ml vody.
  • Potom hrniec prikryť a nechať všetko spolu na nízskom ohni 20min. dusiť. Mäsové rolky následne vybrať a odložiť stranou, svorky/niť odstrániť.
  • Výpek zliať a rozmixovať ponorným imxerom. Potom v hrnci opiecť na troche oleja 1-2PL múky a zaliať ju rozmixovaným výpekom. Priliať ešte 100ml sladkej smotany a nechať za miešania zovrieť. Na záver pridať ešte podľa chute soľ a čierne korenie. Kdo chce môže omáčku dochutiť pridaným zaváraným kapár.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*