Nedávno som dostala chuť na takýchto kokosových ježkov a nemala som pri sebe žiaden vhodný recept. To ma však neodradilo a pripravila som ich podľa mojích chutí. Výsledok bol veľmi dobrý a kdožvie, možno sa môj recept v niečom podobá aj originálnu :). Každopádne mojej rodinke ježkovia veľmi chutili.
Základné cesto na piškótu nájdete tu- https://recepis.sk/2019/03/03/zakladne-piskotove-cesto/
Na polevu potrebujete:
- 100ml mlieka
- 50ml masla
- 6PL kokosového tuku
- (rumovú esenciu)
- 100g kr. Cukru
- 15g kakaového pudingového prášku
- Kokos na obalovanie
Postup:
- Z piškótového cesta si pripravíme základnú piškótu. Aby som dosiahla dobrú výšku použila som menší obdĺžnikový plech o rozmeroch 30x21cm.
- Piškótu necháme vychladnúť.
- Na polevu dáme do menšieho hrnca vodu a keď tá zovrie, položíme na hrniec nerezovú misku.
- Do misky dáme mlieko, maslo, kokosový tuk a cukor (kdo chce pridá tiež esenciu) a dobre miešame až sa všetko roztopí. Keď je zmes horúca pridáme ešte pudingový prášok a potom necháme zmes mimo hrnca vychladnúť na izbovú teplotu.
- Piškótu narežeme na kocky a tie najskôr namáčame v poleve a potom ich zo všetkých strán obalíme v kokose.
- Aby maslo aj kokosový tuk dobre stuhli je dobré dať ježkov ešte na 1 hod. odpočívať do chladničky.