Táto krémová polievka zo zvyškov špargle je úplná delikatesa. A najlepšie na nej je, že je veľmi ľahká na prípravu a človek spotrebuje aj zvyšky špargle, ktoré by inak sa dostali do koša.
Postup:
- Do väčšieho hrnca treba vložiť umyté šupky od špargle, takisto odrezky, ktoré zvýšili pri čistení. Okrem toho treba pridať 1 cibuľu, 1 zemiak postrúhaný na jemno, kus zeleru, soľ a drvenú rascu.
- Všetko zaliať 1,5-2l vody a nechať 30min variť. Potom vývar scediť cez jemné sitko a odložiť stranou.
- V inom hrnci opražiť za 3PL masla s 3PL hladkej múky a keď sa spolu spoja zaliať 100ml mlieka. Stiahnuť z ohňa a dobre rozmiešať. Priliať scedený vývar z špargle a nechať zovrieť. Priliať ešte 100ml sladkej smotany a podľa chute dochutiť.
- Ak je polievka málo hustá tak v troche studenej vody rozmiešať 1PL zemiakového škrobu a priliať do polievky.