Je to veľmi nenáročný a rýchli dezert, ktorý má tú správnu konzistenciu aj bez želatíny alebo stužovača.
Na cesto potrebujete:
- 150g hl. Múky
- 100g masla izbovej teploty
- 50g pr. Cukru
Na plnku:
- 600ml mlieka
- 2PL kukur. Škrob (kdo nemá použije 2PL vanilkového pudingového prášku)
- 2 vanilkové cukre
- 2PL kr. cukru
- 2 vajíčka
- 200g bielej čokolády
- 20g masla
- 1PL nutelli
Postup:
- Na Tarte zmiešať múku, maslo a cukor a najlepšie rukami vymiesiť elastické cesto. To dať do vymastenej nádoby na tarte a prikryť papierom na pečenie. Ten potom zaťažiť guľkami na pečenie prípadne strukovinami a nechať upiecť 20min. pri 180°C na slepo. Potom papier aj s guľkami odstrániť a nechať ešte 5min. zapiecť. Tarte nechať vychladnúť.
- Na plnku 500ml mlieka nechať zovrieť. Medzitým zmiešať 100ml mlieka s vajíčkom, škrobom, cukrom a vanilkovým cukrom. Keď mlieko zovrie, tak vliať doňho zmes a dobre premiešať. Oheň vypnúť. Do ešte horúcej plnky pridať čokoládu pokrájanú na drobno ako aj 20g masla a miešať až sa všetko roztopí a spolu spojí.
- Za 1PL zmesi dať do misky, pridať do nej 1PL nutelli a dobre premiešať.
- Potom na tarte naliať bielu plnku, do stredu dať nutellovú časť a špáratkom vytvoriť vzor podľa predstavivosti.
- Tarte na záver nechať aspoň hodinu chladnúť v chladničke.