Zelenina zapečená v syrovej omáčke

Chutné bezmasité jedlo, ktoré zasýti a je rýchlo hotové.

Postup:

Zemiaky (6-8ks) očistiť a pokrájať na polku prípadne štvrťky. Uvariť v osolenej vode 10min. do polomäkka. Potom zliať z vody.

Brokolicu, karfiól a romanesco pokrájať na ružičky a v osolenej vode 5min. predvariť. Tiež zliať a vložiť do vymastenej zapekacej nádoby.

Na omáčku roztopiť za 2 PL masla, pridať 2PL hl. múky a spraviť hladkú zápražku. Do nej vliať 100ml mlieka a 250ml vody/vývaru. Dobre miešať až zaniknú všetky hrudky. Potom pridať 50g taveného syra a miešať až sa neroztopí. Na záver osoliť a okoreniť čierným korením.

Omáčku naliať na predvarenú zeleninu, vrch posypať 150g postrúhaného syru a nechať pri 200°C piecť do zlatista (ca.25min. )

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*