Doma sa mi povaľovalo mango, ktoré bolo treba čo najrýchlejšie zjesť. A prečo nie vo forme torty?
Potrebujete:
Piškóta:
- 4 vajíčka (treba odvážiť, moje vážili 240g)
- Rovnaké množstvo hl. múky a orechov (240g- ja som dala 200g orechov a 40g múky)
- Rovnaké množstvo roztopeného masla (240g)
- 150g kr.cukru
- Vanilkový cukor
- ½ prášku do pečiva
Mango vrstva:
- 1 zrelé mango
- ca. 250ml vody
- 2 číre želatíny v prášku
- 50g cukru
Mascarpone krém
- 150ml studeného mlieka
- 1 šlahačku v prášku
- 1 stužovač šlahačky
- 1 vanilkový cukor
- 250g mascrapone
Postup:
- Vajíčka odvážiť a zmiešať s cukrom. Vyšlahať do penista. Potom pridať roztopené maslo, múku, prášok do pečiva, vanilkový cukor ako aj vanilkový cukor.
- Vypracovať vláčne cesto a to dať do vymastenej okrúhlej formy (priemer 24cm).
- Piecť pri 160°C ca. 30min. do zlatista. Nechať dôkladne vychladnúť.
- Na Mango vrstvu mango očistiť od šupky a kvôsky a nechať s vodou a cukrom variť 10min. do mäkka. Potom rozmixovať ponorným mixérom na kašu.
- Odmerať koľko vzniklo celkovo tekutiny (potrebujeme 500ml) takže priliať toľko vody aby mala zmes 500ml. Primiešať želatínu a za miešania postupne zohrievať až sa kompletne zmes zahustí a dostane pudingovú konzistenciu. Nechať krátko vychladnúť.
- Okolo piškóty umiestniť cukrárensku obruč a na cesto naniesť mangovú zmes. Dať do chladničky aspoň na hodinu odpočívať.
- Medzitým vyšľahať práškovú šlahačku s mliekom, cukrom a stužovačom do tuhého snehu. Pridač mascarpone a dobre spolu prešľahať. Zmes naniesť na stuhnutú želatínovú mango zmes a opäť nechať v chlade odpočívať, najlepšie cez noc.