HomePecieme Bezlepková čokoládová torta s citronóvou plnkou

Bezlepková čokoládová torta s citronóvou plnkou

Posted in : Pecieme, Zákusky on by : lydia.argilli Značky:,

Piškóta, ktorá tvorí základ tejto torty vznikla raz u mna z núdze, keď boli všetky obchody zatvorené a doma som mala už len 2 vajíčka. Piškóta je nádherne nadýchaná a lahká, doslova sa rozplýva na jazyku. Okrem toho chutí intenzívne po čokláde a mandliach. Je to technicky nenáročný dezert, ktorý možno pripraviť úplne bez váženia len  za pomoci 1 hrnčeka (klasický s 300ml).

Na tortu potrebujete:

  • 2 vajíčka
  • 1 šálku cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 šálku kukuričného škrobu
  • 1 šálku kakaa
  • 1 sálku pomletých mandlí
  • 1 šálku oleja
  • 1 šálku sladkej smotany

Na plnku potrebujete:

  • 2 balenia smotanového syra (napr. Lučina, prípadne mascarpone)
  • Štipka soli (pokiaľ už nieje smotanový syr jemne dochutený, potom netreba)
  • 1 balenie creme fraiche
  • 5 PL práškového cukru
  • Kôra z 1 citróna
  • Na ozdobu zrnká z granátového jabĺčka

Postup:

  1. Vajíčka vyšlahať s cukrom do penista. Pridať šlahačkovú smotanu a vanilkový cukor a ďalej 2 min šľahať. Ďaľej pridať olej a takisto spolu dobre šľahať až pokial nevznikne nadýchaná zmes.
  2. Následné pridať suché zložky – škrob, kakao, mandle a práčok do pečiva a dobre spolu premiešať. Miešať treba opatrne aby cesto nestratilo lahkosť, ktorú získalo pri šľahaní tekutých zložiek.
  3. Cesto vložiť do vymastenej okrúhlej torty na koláče (použila som s priemerom 26cm) a nechať v predhriatej rúre piecť pri 180°C ca 40min. pokial piškóta nestuhne (otestovať najlepšie vpichom špáratka, keď už na ňom nedrží cesto, tak je piškóta hotová). Následne nechať vychladnúť.
  4. Medzitým zmiešať smotanové syry s creme fraiche s preosiatým práškovým cukrom ako aj s kôrou z citrónu.
  5. Vychladnutú piškótu rozrezať nna polovičku a trocha piškóty z krajov odrezať a odložiť bokom. Tieto sa použijú neskôr na ozdobu vrchnej časti piškóty.
  6. Polovičku syrovej zmesy natrieť na spodný korpus a priložiť vrchnú časť korpusu. Na tu natrieť zvyšný krém.
  7. Na záver ozdobiť tortu rozmrvenou piškótou, ktorú sme si odložili a jadierkami z granátového jabĺčka.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial