Kešu oriešky v podstate nie sú naozajstné orechy (rastu podobne ako jablko na strome), napriek tomu ich každý asi zaradí do tejto kategórie. Ich chuť je veľmi jemná a svojou konzistenciou sa výborne hodia aj na varenie, či do pomazánok. Jedným z mojím obľúbeným spôsobom ich prípravy je tiež táto omáčka.
Postup:
- Kuracie prsia umyť, osušiť a pokrájať na jemné pásy. Následne ich ochutiť soľou, čierným a grilovacím korením.
- 1 Cibuľu pokrájať na jemné kocky. Následne ju dať do hrnca a opekať na oleji. Pridať tiež okorenené kuracie prsia a zprudka všetko spolu opiecť do zlatista.
- Potom zaliať 400ml vody a nechať zakryté na nízskej teplote 15min. dusiť. Ptom pridať za šálku kešu orieškou a nechať ešte aspoň 5 min. spolu variť. Vďaka tomu dostanú mäkkšiu konzistenciu.
- Na záver pridať do omáčky podľa chuti čili, a 2 PL kečupu. V troške vody rozmiešať za 1 PL zemiakového škrobu a túto zmes potom pridať k mäsu. Nechať za miešania zovrieť až sa omáčka zahustí.
- Servírovať s na jemno posekanou jarnou cibuľkou alebo posypané sezamom.
Pingback: recepis.sk Nepravý parmezán vyrobený z kešu orieškov