Tieto zemiaky sú skvelým bezmäsitým pokrmom. Zvútra mäkké, zvonku krásne chrumkavé a plné aróm cesnaku a tymiánu. Chutia skvelo s dipom či čerstvým šalátom.
Potrebujete:
- 1,5kg menších zemiakov
- 1 PL sušeného cesnaku
- 1 PL celého kmínu
- 1 čl soli
- 1 čl papriky (sladkej alebo štipľavej)
- Olej (napr. Slnečnicový)
- 5-6 strúčikov cesnaku
- Rozmarín
Postup:
- Zemiakové šupky dobre umyjeme (nešúpeme!)
- Zemiaky dáme do hrnca a zalejeme vodou tak, aby bola táto 2 cm nad povrchom zemiakov. Necháme zovrieť a potom varíme 15 minút do mäkka.
- Následne zlejeme z vody a necháme vychladnúť.
- Medzitým si zmiešame soľ, cesnak, papriku a kmín. Kdo chce môze koreniny trochu rozdrtiť na jemno.
- Studené zemiaky dáme na plech a potom ich rukou potlačíme v strede tak, aby sa rozpľasli.
- Následne polejeme trochu olejom a každý zemiak okoreníme našoi korenimovou zmesou.
- Už len pridáme pár kúskov čerstvého rozmarínu ako aj strúčiky cesnaku (so šupkou).
- Takto pripravené pečieme pri 200C po dobu 25-30 minút do chrumkava.