Obmenou môjho obľúbeného letného desertu- nepečených kokosových roládok- možno pripraviť túto pochúťku.
Potrebujete:
- 1 šálku (1 šálka- 250ml) hl. múky
- 1 šálku kr.cukru
- 4 šálky mlieka (ak použijete šálku s objemom 250ml, tak celkovo 1L)
- 3Pl strúhaného kokosu
- 1Pl kokosového tuku
- 1 vanilkový cukor
- 5-6Pl jemného kokosu na vysypanie plechu + kokos na obalovanie (celkovo ca. 1 šálku strúhaného kokosu)
- Lieskové oriešky
Postup:
- Do hrnca nalejeme mlieko. Pridáme cukor, vanilkový cukor, múku a za stáleho miešania metličkou necháme zovrieť. Zmes miešame až zaniknú hrudky.
- Zmes zohriatím dostane kašovitú konzistenciu. Akonáhle sa tak stane, oheň vypneme a pridáme do zmesi kokosový tuk a postrúhaný kokos. Dobre premiešame.
- Na veľký plech (33x22cm) nasypeme na spodok kokos (len toľko, koľko treba na pokrytie celej plochy).
- Potom na kokos nalejeme horúcu kašu a zarovnáme ju. Plech necháme v chlade ca. 1 hodinu tuhnúť.
- Potom dezertným nožom (aby sme si nepoškrabali plech) rozrežeme cesto na kocky o rozmere 2x2cm/alternatívne možno tiež cesto pokrájať na obĺžniky.
- Každý diel obalíme v strúhanom kokose a do stredu zatlačíme lieskový oriešok. Položíme na servírovaciu misku.
- Tento dezert chutí výborne najmä chladený.