Cesnak patrí k prírodným antibiotikám. Je nenahraditeľným prírodným liekom, ktorý pôsobí antibakteriálne a tým vplýva pozitívne na našu imunitu. Najmä v zimných mesiacoch, keď sme mimoriadne vystavovaní vírusom a baktériám sa oplatí aspoň raz do týždňa zaradiť do jedálnička.
Potrebujete:
- 6-8 strúčikov cesnaku
- 3 zemiaky
- 2 Pl hl. Múky
- 2pl masla
- 1,5 vody/vývaru
- 200ml mlieka
- Soľ, drtená rasca
Postup:
- Strúčiky cesnaku ošúpeme. Takisto aj zemiaky.
- Hrniec nahrejeme a necháme v ňom rozpustiť maslo. Pridáme múku a roztlačíme cesnak, za miešania krátko spolu (30sek) popražíme.
- Potom zalejeme vodou/vývarom, pridáme zemiaky, soľ, rascu a necháme 15min. Na miernom ohni variť.
- Rozmixujeme ponorným mixérom do hladka a pridáme mlieko.
- Podávame s pečeným chlebíkom a pažítkou.