Toto jedlo je hotové za 20min. a krásne aromatické, voňajúce po oregáne. Pod mäsom sa vytvorí z výpeku skvelá bylinková omáčka, ktorá chutí výborne so zemiakmi, s ryžou či s bulgurom.
Postup:
- Kuracie prsia (400g) rozrežeme po dĺžke na polovičku, potom umyjeme pod tečúcou vodou a usušíme papierovou kuchynskou utierkou.
- Okoreníme soľou a 1pl koreninovou zmesou -kura 7byliniek (normálne miešané koreninové zmesy nepoužívam, táto je ale výborna, môžem odporučiť ďalej)
- Panvicu nahrejeme (bez oleja), keď je horúca pridáme olej a mäso z oboch strán zprudka opečieme. Pridáme 2pl masla a 3 strúčiky cesnaku v šupke.
- Potom zalejeme 250ml vody a zakryté necháme 10min. dusiť.
- V šálke zmiešame 1pl zemiakového škrobu s 3pl vody a vlejeme k mäsu, premiešame.
- Za zväzok čerstvého oregána pokrájame na jemno a pridáme k omáčke. Už ďalej nevaríme.
Výbornou prílohou je zapečená zelenina (https://recepis.sk/2020/01/31/rychla-zapecena-zelenina/) alebo bulgur na pretlaku (https://recepis.sk/2020/02/08/aromaticky-bulgur-na-pretlaku/).