Kokosové vianočné pečivo s brusnicami a bielou čokoládou

Opäť obmena maslového keksíkového cesta, tentoraz s kokosovou príchouťou obohatenou o čerstvé brusnice. Na záver ešte dochutené bielou čokoládou a strúhaným kokosom, skvelé pochutenie k vianočným sviatkom.

Suroviny:

  • 75g masla
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 žĺtok
  • 40g kryštálový cukor
  • 100g hladkej múky
  • 20g kokosovej múky alebo strúhaného kokosu
  • biela čokoláda na polevu (ca. 20g)
  • čerstvé brusnice
  • strúhaný kokos na ozdobu

Postup:

  • Žĺtka vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do penista.
  • Pridáme maslo izbovej teploty, kokosovú múku a postupne pridávame preosiatú hladkú múku až pokiaľ vznikne vláčne cesto.
  • Miesime rukami, to zlepší spojenie masla so zvyšnými položkami.
  • Cesto zabalíme do fólie a necháme aspoň pol hodinu tuhnúť v chladničke.
  • Potom cesto vygúľame na pomúčenej doske na tenko a vykrojíme z nej vzor podľa toho, aké formičky chceme použiť, ja som zvolila kruhový tvar
  • Vykrojené pečivo pokladieme na plech s odstupom a potom do každého keksíku vtlačíme jednu brusnicu.
  • Pečieme pri 180°C do zhnednutia (ca 6 minút). Keď sú upečené, necháme ich aspoň 5 minút chladnúť predtým nech ich odoberieme z plechu.
  • Bielu čokládu roztopíme a kokos si nasypeme do misky.
  • Na záver vychladnuté pečivo namočíme z polovičky do bielej čokolády, obalíme v kokosu a necháme takto na mriežke stuhnúť.
  • Uskladňujeme v uzavretej nádobe.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*