Vanilková torta so Stracciatella krémom

Výborná nadýchaná torta z vanilkovej piškóty s jednoduchým krémom pozostávajúcim len z 3 surovín. Túto tortu zvládne každý.

Jump to Recipe

Vanilková torta so Stracciatella krémom

Recipe by lydia.argilliCourse: Nezaradené
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • Suroviny cesto
  • 4 vajíčka
    1/2 šálky kr. cukru (ja používam šálku s objemom 300ml)
    2 šálky hl. múky
    1 šálka vlažného mlieka
    1 balenie vanilkového cukru
    1 balenie prášku do pečiva
    1/2 šálky oleja
    1 balenie vanilkového pudingového prášku

  • Plnka
  • 300 g smotanového syra alebo Mascarpone syru
    1 balenie šľahačkovej smotany 200ml
    1 balenie studeného miešaného krému (Dr. Oertker – straciatella)

Postup

  • V miske vyšľaháme vajíčka s cukrom do tuhej peny.
    Za stáleho šľahania prilievame postupne olej. Potom pridáme 1 šálku mlieka.
    Múku zmiešame s práškom do pečiva, pungovým práškom a vanilkovým cukrom a pridáme k tekutým položkám
    Cesto nalejeme do vymastenej formy na pečenie (tortový forma alebo klasický plech na zákusky (33*22cm).
    Pečieme pri 160C v predhriatej rúre ca. 45min. Piškótu vyberieme z trúby a necháme piškótu ju vychladnúť.
  • Smotanu nalejeme spolu s krémom za studena do misky a necháme mixérom miešať ca 5 minút na najvyšších otáčkach do tuhej peny.
    Primiešame mascarpone syr alebo jemný krémovitý syr a necháme hodinu oddychovať v chladničke. Potom nanesieme na tortu či zákusok.
  • Tortu rozrežeme na 3 pláty a potom po častiach plníme krémom. Zvyšok krému nanesieme na vrch a strany torty a necháme hodinu oddychovať v chlade.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*