Výborná nadýchaná torta z vanilkovej piškóty s jednoduchým krémom pozostávajúcim len z 3 surovín. Túto tortu zvládne každý.
Jump to RecipeVanilková torta so Stracciatella krémom
Course: Nezaradené4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
- Suroviny cesto
4 vajíčka
1/2 šálky kr. cukru (ja používam šálku s objemom 300ml)
2 šálky hl. múky
1 šálka vlažného mlieka
1 balenie vanilkového cukru
1 balenie prášku do pečiva
1/2 šálky oleja
1 balenie vanilkového pudingového prášku- Plnka
300 g smotanového syra alebo Mascarpone syru
1 balenie šľahačkovej smotany 200ml
1 balenie studeného miešaného krému (Dr. Oertker – straciatella)
Postup
- V miske vyšľaháme vajíčka s cukrom do tuhej peny.
Za stáleho šľahania prilievame postupne olej. Potom pridáme 1 šálku mlieka.
Múku zmiešame s práškom do pečiva, pungovým práškom a vanilkovým cukrom a pridáme k tekutým položkám
Cesto nalejeme do vymastenej formy na pečenie (tortový forma alebo klasický plech na zákusky (33*22cm).
Pečieme pri 160C v predhriatej rúre ca. 45min. Piškótu vyberieme z trúby a necháme piškótu ju vychladnúť. - Smotanu nalejeme spolu s krémom za studena do misky a necháme mixérom miešať ca 5 minút na najvyšších otáčkach do tuhej peny.
Primiešame mascarpone syr alebo jemný krémovitý syr a necháme hodinu oddychovať v chladničke. Potom nanesieme na tortu či zákusok. - Tortu rozrežeme na 3 pláty a potom po častiach plníme krémom. Zvyšok krému nanesieme na vrch a strany torty a necháme hodinu oddychovať v chlade.