Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk_Rafinované Raffaello rezy

Rafinované Raffaello rezy

Milujem chuť kokosu, preto si z času na čas doprajem tieto rafaello rezy. Recept som už obmenila mnohokrát pokiaľ som nenašla túto kombináciu chutí. Keď ho pripravím väčšinou mi doslova mizne pred očami :).

Suroviny:

  • 4 vajíčka
  • 150g cukru
  • 200g hl.múky
  • 1/2 prášu do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 100ml vlažnej vody
  • 100ml oleja
  • 400ml kokosového mlieka (1 plechovka)
  • 300ml mlieka
  • 1 kokosový puding
  • 1 vanilkový puding
  • 5Pl kr.cukru
  • 2Pl kokosoveho tuku
  • 200g sušeného kokosu
  • 250g masla izbovej teploty
  • Raffaelo gulky na ozdobenie (namiesto toho sa môžu použit aj celé mandle) 

Postup:

  1. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Postupne pridávame vanilkový cukor, vodu a olej a popri tom stále miešame
  2. Na záver pridáme múku a prášok do pečiva a dobre premiešame
  3. Cesto vylejeme do obdĺžnikovej formy vyloženej papierom na pečnie a piecť pri 150°c ca 40min. Nechat vychladnúť a potom  cesto pozdĺžne rozkrojíme na 2 časti.
  4. Kokosove mlieko a 250ml mlieka privedieme do varu spolu s 2Pl kokosového tuku.
  5. Medzitým zmiešame pudingové prášky s 50ml mlieka a kr. cukrom do hladkej zmesy a vlejeme do horúceho mlieka. Puding krátko povaríme pokiaľ sa úpne nezahustí. Necháme vychladnúť pokiaľ je úplne studený.
  6. Maslo vyslaháme so sušeným kokosom (asi 80% sáčku, zvyšok nechať na posypanie) a pridáme vychladnutý puding. Dobre premiešame.
  7. Potom 1/2 zmesky rozotrieme na spodnú časť korpusu a na to položíme druhú časť cesta (najlepšie na to použiť obdlžnikovú cukrárenskú obruč aby plnka nevytiekla a bola rozotretá rovnomerne).
  8. Aj vrch koláča potrieme kokosovou plnkou a na záver posypeme vrch koláča  zvyšným sušeným kokosom.
  9. Necháme stuhnúť v chladničke, najlepšie cez noc. Potom pokrájame na kocky a ozdobiť bud kúskami mandlí alebo gulôčkami raffaelo. 

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*