Milujem chuť kokosu, preto si z času na čas doprajem tieto rafaello rezy. Recept som už obmenila mnohokrát pokiaľ som nenašla túto kombináciu chutí. Keď ho pripravím väčšinou mi doslova mizne pred očami :).
Suroviny:
- 4 vajíčka
- 150g cukru
- 200g hl.múky
- 1/2 prášu do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 100ml vlažnej vody
- 100ml oleja
- 400ml kokosového mlieka (1 plechovka)
- 300ml mlieka
- 1 kokosový puding
- 1 vanilkový puding
- 5Pl kr.cukru
- 2Pl kokosoveho tuku
- 200g sušeného kokosu
- 250g masla izbovej teploty
- Raffaelo gulky na ozdobenie (namiesto toho sa môžu použit aj celé mandle)
Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Postupne pridávame vanilkový cukor, vodu a olej a popri tom stále miešame
- Na záver pridáme múku a prášok do pečiva a dobre premiešame
- Cesto vylejeme do obdĺžnikovej formy vyloženej papierom na pečnie a piecť pri 150°c ca 40min. Nechat vychladnúť a potom cesto pozdĺžne rozkrojíme na 2 časti.
- Kokosove mlieko a 250ml mlieka privedieme do varu spolu s 2Pl kokosového tuku.
- Medzitým zmiešame pudingové prášky s 50ml mlieka a kr. cukrom do hladkej zmesy a vlejeme do horúceho mlieka. Puding krátko povaríme pokiaľ sa úpne nezahustí. Necháme vychladnúť pokiaľ je úplne studený.
- Maslo vyslaháme so sušeným kokosom (asi 80% sáčku, zvyšok nechať na posypanie) a pridáme vychladnutý puding. Dobre premiešame.
- Potom 1/2 zmesky rozotrieme na spodnú časť korpusu a na to položíme druhú časť cesta (najlepšie na to použiť obdlžnikovú cukrárenskú obruč aby plnka nevytiekla a bola rozotretá rovnomerne).
- Aj vrch koláča potrieme kokosovou plnkou a na záver posypeme vrch koláča zvyšným sušeným kokosom.
- Necháme stuhnúť v chladničke, najlepšie cez noc. Potom pokrájame na kocky a ozdobiť bud kúskami mandlí alebo gulôčkami raffaelo.