Letný šalát z červenej kapusty

Jednoduchý a ľahký s príjemnou čerstvou chuťou granátového jabĺčka, taký je tento letný šalát.

Suroviny:

  • 1/2 hlávky červenej kapusty
  • 2 mrkvy
  • 1 pór
  • 1 granátové jablko
  • petržlenová vňať
  • Dressing – 2PL oleja + šťava z 1/2 citróna + (štipka) soľ, čierne korenie + 2-3PL šťavy z granátového jablka + 1 strúčik cesnaku
  • balsanico

Postup:

  • Červenú kapustu postrúhame na jemno a osolíme.
  • Takisto postrúhame mrkvu a pór, teda jeho zelenú časť, pokrájame na tenké pásiky.
  • Granátové jablko prerežeme a vyberieme z neho semiačka. Potom zvyšok vyžmýkame aby nám ostalo z jeho šťavy.
  • Do misky vrstvíme kapustu, mrkvu, pór, petržlén posekaný na drobno ako aj granátové zrnký.
  • Potom polejem dressingom. Na to zmiešame olej, citrónovú šťavu, šťavu z granátového jablka, pretlačený cesnak, soľ a čierne korenie a dobre pretrepeme.
  • Necháme aspoň hodinu stáť.

Začína sa leto a s ním aj oslavy v záhrade a grilovačky. Ak hľadáte inšpiráciu na prílohy ku grilovaniu, či ľahké chutné šaláty, tak sa nezabudnite prihlásiť na odber môjho newslettru a dostanete odomňa túto e-kuchársku knihu s mnohými chutnými receptami ZADARMO.

Tu- Prihlásenie na newslettru pomocou môjho kontaktného formulára.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*