Jednoduchý a ľahký s príjemnou čerstvou chuťou granátového jabĺčka, taký je tento letný šalát.
Suroviny:
- 1/2 hlávky červenej kapusty
- 2 mrkvy
- 1 pór
- 1 granátové jablko
- petržlenová vňať
- Dressing – 2PL oleja + šťava z 1/2 citróna + (štipka) soľ, čierne korenie + 2-3PL šťavy z granátového jablka + 1 strúčik cesnaku
- balsanico
Postup:
- Červenú kapustu postrúhame na jemno a osolíme.
- Takisto postrúhame mrkvu a pór, teda jeho zelenú časť, pokrájame na tenké pásiky.
- Granátové jablko prerežeme a vyberieme z neho semiačka. Potom zvyšok vyžmýkame aby nám ostalo z jeho šťavy.
- Do misky vrstvíme kapustu, mrkvu, pór, petržlén posekaný na drobno ako aj granátové zrnký.
- Potom polejem dressingom. Na to zmiešame olej, citrónovú šťavu, šťavu z granátového jablka, pretlačený cesnak, soľ a čierne korenie a dobre pretrepeme.
- Necháme aspoň hodinu stáť.
Začína sa leto a s ním aj oslavy v záhrade a grilovačky. Ak hľadáte inšpiráciu na prílohy ku grilovaniu, či ľahké chutné šaláty, tak sa nezabudnite prihlásiť na odber môjho newslettru a dostanete odomňa túto e-kuchársku knihu s mnohými chutnými receptami ZADARMO.
Tu- Prihlásenie na newslettru pomocou môjho kontaktného formulára.