Kuracie prsia v rajčinovej omáčke “pomodoro”, recept do 15 minút

Kuracie prsia sa už klasicky hodia do rýchlej kuchyne. Za pár minút je možné vykúzliť z nich chutné sýte jedlo, ako aj napríklad tieto kuracie prsia v krásne krémovitej omáčke z rajčín, smotany a byliniek.

Suroviny:

  • 500g kuracích pŕs
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 PL hl. múky
  • 2 PL masla
  • 500ml rajčinovej passaty (alebo konzerva rajčín)
  • 2 veľké rajčiny
  • sušené alebo čerstvé bylinky – bazalka, tymián, oregano, petržlen
  • 100 ml vody/vývaru
  • 100ml sladkej smotany
  • 50g tvrdého syru (gouda)

Postup:

  • Kuracie prsia umyjeme, osušíme a rozpolíme prípadne pozdĺžne rozdelíme na 3 pláty.
  • Tieto okoreníme soľou a čiernym korením.
  • V panvici si nahrejeme trochu oleja a kuracie prsia zprudka na ňom 2 minúty z každej strany opečieme. Vyberieme a odložíme na tanier.
  • Do toho istého hrnca dáme múku, cibuľku pokrájanú na drobno a maslo. Krátko opečieme za stáleho miešania a potom odoberieme z ohňa a zalejeme vodou.
  • Dobre rotrepeme vareškou alebo metličkou aby zanikli prípadne hrčky.
  • Rajčiny si postrúhame na hrubo (pri strúhaní stačí rozpoliť rajčinu a strúhať dužinu, šupka automaticky ostane na záver ako odpad). Pridáme ich k zápražke.
  • Následne prilejeme rajčinovú šťavu a mäso vrátime do hrnca. Prikryté dusíme ešte 10 minúť.
  • Prilejeme smotanu a dochutíme omáčku soľou, čiernym korením, posekanými bylinkami ako aj roztlačeným strúčikom cesnaku.
  • Do omáčky pridáme postrúhany syr a nechámeho ho rozpustiť.
  • Na záver pridáme do omáčky kuracie prsia a už len krátko ohrejeme. Pred servírovaním posypeme pokrájaným petržlenovou vňaťou prípadne píniovými orieškami.
  • Pečené zemiaky na masle, ktoré zvládne každý

    Pečené zemiaky na masle, ktoré zvládne každý

    Tieto zemiaky sú asi to najjednoduchšie jedlo, ktorého príprava vám nezaberie ani 5 minút, zvyšok práce prevezme trúba. Na osobu počítam väčšinou s 2 veľkými zemiakmi (pre deti stačí 1 veľký zemiak) Chcete sa dozvedieť viac o rôznych druhov zemiakov? Prečítajte si tu


  • Ako uskladniť koláč, cheesecake, zákusky či iné sladké dobroty

    Ako uskladniť koláč, cheesecake, zákusky či iné sladké dobroty

    Kdo doma pečie to určite pozná, niekedy sa nám upečené dobroty doslova míňajú pred očami a inokedy to ide pomalšie a poostávajú mnohé zvyšky. A to už ani nehovorím o oslavách, kedy sa len málokedy dokáže presne odhadnúť rámec toho, koľko napiecť a tak poostávajú zvyšky, ktoré ju treba ďalej […]


  • Pavlova roláda s čučoriedkami

    Pavlova roláda s čučoriedkami

    Máte radi pavlovu tortu? Tak počkajte pokiaľ vyskúšate túto roládu, sa zaľúbite :). Takto sa vám pavlova torta zaručene podarí Prečítajte si tu


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*