Medové palacinky

V poslednom čase som častejšie dostala darom med a tak sa mi začal hromadiť. Bolo na čase zacať vymýšľať recepty, kde ho využijem. A tak obmenou mojho obľúbeného palacinkového cesta vznikli tieto chutné medové palacinky. Ako poleva bol použitý tiež med.

Suroviny.

  • 3 vajíčka
  • 4PL medu
  • 50ml oleja (napr. Slnečnicový)
  • 500ml mlieka (alebo rastlinného mlieka)
  • 180g hl múky
  • štipka soli

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s olejom ca. 3 minúty až dosiahneme nadýchanú zmes.
  • Pridáme med a štipku soli a premiešame.
  • Na záver primiešame preosiatú múku a miešame až vznikne hladké cesto bez hrudiek.
  • Cesto necháme 15 minút oddychovať.
  • Panvicu nadhrejeme. Pred každou palacinkou ju potrieme pierkom olejom.
  • Na naolejovanú panvicu nalejeme za naberačku cesta a to rovnomerne nanesieme po ploche panvice.
  • Pečieme z každej strany na strednej teplote ca. 2 minúty do zlatista.
  • Marinovaný losos

    Marinovaný losos

    Táto marináda nielen, že predĺži trvanlivosť lososa, ale takisto mu dodá na intenzívnej chuti a krásne jemnej konzistencie. Odporúčam lososa naložiť do marinády na noc a cez noc ho nechať oddychovať v chladničke a až na ďaľší deň tepelne upraviť – či už opiecť v panvici, nechať dusiť v trúbe […]


  • Slávnostná hovädzia sviečková – krok za krokom – Videorecept

    Slávnostná hovädzia sviečková – krok za krokom – Videorecept

    Tento recept je dokonalým jedlom vhodným na sviatočné príležitosti. Dozviete sa tu krok za krokom postup ako ho pripraviť ako aj tipy a rady ako ho skvelo pripraviť. Skvelou prílohou je knedľa. Celý recept tu hovädzia sviečková Suroviny:


  • Slávnostná hovädzia sekaná – Videorecept

    Slávnostná hovädzia sekaná – Videorecept

    Chutný slávnostný pokrm, na ktorý recept som dostala od svokry. U nás veľmi obľúbený najmä v kombinácii s varenými zemiakmi a dusenou červenou kapustou. Celý recept tu Hovädzia sekaná Suroviny


  • Ako pripraviť skvelú rybu k vianočným sviatkom

    Ako pripraviť skvelú rybu k vianočným sviatkom

    Vianoce sú nielen časom kedy sa vypeká ale takisto kedy sa pripravujú tradičné pokrmy a medzi tieto patrí aj príprava ryby. Či už si vyberiete kapra, lososa, tresku alebo inú obľúbenú rybu, tu sa dozviete kompletný návod na to, ako pripraviť skvelú rybu na váš vianočný stôl. Výber čerstvej ryby […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*