Perník je výborný aromatický a tiež rýchly zákusok z plechu. Len zopár surovín, ktoré netreba vážiť, stačí len zmiešať v miske a vyliať na plech. Krátko nato si už môžete pochutnať na tomto mimoriadne trvácnom a hlavne krásne nadýchanom koláči plnom čokoládovej arómy.
Na prípravu potrebujete len 1 šálku, optimálne s objemom 200ml. Ideálny dezert tiež, ktorý môžete pripraviť s vašími deťmi. Už moja 4- ročná dcérka tento perník zvláda pripraviť.

Suroviny:
- 2 veľké vajíčka
- 1 šálka kr.cukru
- 3 PL kakaa
- 1 šálka polohrubej múky
- 1 šálka hladkej múky
- 50g posekanej čokolády
- 1 balenie kypriaceho prášku do perníka
- 1 čl perníkového korenia
- 1 šálka oleja
- 1 šálka mlieka (Rastlinného mlieka)
- (30g mliečnej a 30g bielej čokolády)
Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do tuhej peny. Pridáme olej a ešte 2-3 minúty šľaháme. Prilejeme mlieko.
- Následne pridáme suché položky cesta – kakao, múku, perníkové korenie a kypriaci prášok do perníka.
- Primiešame ešte na drobno posekané čokoládové kúsky.
- Spolu premiešame a potom cesto vylejeme do vymestenej formy na pečenie (25x30cm).
- Dáme piecť do predhriatej rúry pri 180C na ca. 30 minút.
- Po vychladnutí môžeme ozdobiť roztopenou čokoládou. ja som použila mliečnú a bielu
Obmena receptu
Kdo chce môže tiež povrch upečeného perníka pomazať jahodovou marmeládou a nechať vychladnúť.Medzitým si nad parou zohrejeme čokoládu aj s tukom. Nalejeme na perník a necháme stuhnúť.

Tento recept patrí do kategórie – Hrnčekové recepty.
Krémová polievka z pečenej zeleniny- bez varenia
Fantastická polievka zo zmiešanej zeleniny. Tentoraz z trúby.
Zapečený karfiol
Zapečený karfiol je chutná príloha k mäsu, alebo servírovaný s uvarenými zemiakmi aj jednoduchý bezmäsitý pokrm. Tým, že sa karfiol zapeká v šťave, už nebudete potrebovať dodatočnú omáčku. Namiesto čerstvého môžete zakúpiť aj mrazený karfiol, ktorý je takisto vhodný na tento druh prípravy.
Prekvapivé fakty o pohánke
Pohanka napriek svojmu názvu v skutočnosti nie je druh pšenice, ale na živiny bohatá pseudoobilnina, ktorá je už po stáročia obľúbená v kuchyniach po celom svete. Pohánka je skutočným kulinárskym skvostom, od jej všestrannosti pri varení až po jej pôsobivé zdravotné účinky. Pridajte sa ku mne, aby sme sa ponorili […]