Perník je výborný aromatický a tiež rýchly zákusok z plechu. Len zopár surovín, ktoré netreba vážiť, stačí len zmiešať v miske a vyliať na plech. Krátko nato si už môžete pochutnať na tomto mimoriadne trvácnom a hlavne krásne nadýchanom koláči plnom čokoládovej arómy.
Na prípravu potrebujete len 1 šálku, optimálne s objemom 200ml. Ideálny dezert tiež, ktorý môžete pripraviť s vašími deťmi. Už moja 4- ročná dcérka tento perník zvláda pripraviť.

Suroviny:
- 2 veľké vajíčka
- 1 šálka kr.cukru
- 3 PL kakaa
- 1 šálka polohrubej múky
- 1 šálka hladkej múky
- 50g posekanej čokolády
- 1 balenie kypriaceho prášku do perníka
- 1 čl perníkového korenia
- 1 šálka oleja
- 1 šálka mlieka (Rastlinného mlieka)
- (30g mliečnej a 30g bielej čokolády)
Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do tuhej peny. Pridáme olej a ešte 2-3 minúty šľaháme. Prilejeme mlieko.
- Následne pridáme suché položky cesta – kakao, múku, perníkové korenie a kypriaci prášok do perníka.
- Primiešame ešte na drobno posekané čokoládové kúsky.
- Spolu premiešame a potom cesto vylejeme do vymestenej formy na pečenie (25x30cm).
- Dáme piecť do predhriatej rúry pri 180C na ca. 30 minút.
- Po vychladnutí môžeme ozdobiť roztopenou čokoládou. ja som použila mliečnú a bielu
Obmena receptu
Kdo chce môže tiež povrch upečeného perníka pomazať jahodovou marmeládou a nechať vychladnúť.Medzitým si nad parou zohrejeme čokoládu aj s tukom. Nalejeme na perník a necháme stuhnúť.

Tento recept patrí do kategórie – Hrnčekové recepty.
Kurací vývar s pretlakom a Orzo
Kurací vývar je všeliek avšak nie na celom svete sa pripravuje rovnako. Táto obmena klasického vývaru s rajčinovým pretlakom a orzom je z Orientu a takisto chutí výborne. Ak sa vám zachcelo trochu obmeny pri klasickom vývare, tak veľmi odporúčam vyskúšať, táto polievka je skvelá a naozaj človek vzpruží. Prečítajte […]
10 rôznych spôsobov prípravy kuracích pŕs, vrátane teploty, času a tipov
Kuracie prsia sú klasikou rýchlej kuchyni, avšak len za to, že sú rýchlo pripravené neznamená, že ich príprava je úplne triviálna. Už pár minút naviac v panvici či v trúbe a kuracie prsia budú chutiť ako podrážka, suché a bez šťavy. Opečiete ich príliš zprudka, budú zvonku prepečené a zvnútra […]
Lahodný hrnčenkový mrkvový koláč s vlašskými orechmi
Tento koláč je fantastickým zákuskom na privítanie jari. Mrkva v koláči dodá skvelú vláčnosť a farebnosť. Okrem toho recept bez váženia, takže vám postačí hrnček s objemom 250ml.