Jednoduchý hrnčekový perník

Jednoduchý hrnčekový perník

Perník je výborný aromatický a tiež rýchly zákusok z plechu. Len zopár surovín, ktoré netreba vážiť, stačí len zmiešať v miske a vyliať na plech. Krátko nato si už môžete pochutnať na tomto mimoriadne trvácnom a hlavne krásne nadýchanom koláči plnom čokoládovej arómy.

Na prípravu potrebujete len 1 šálku, optimálne s objemom 200ml. Ideálny dezert tiež, ktorý môžete pripraviť s vašími deťmi. Už moja 4- ročná dcérka tento perník zvláda pripraviť.

Suroviny:

  • 2 veľké vajíčka
  • 1 šálka kr.cukru
  • 3 PL kakaa
  • 1 šálka polohrubej múky
  • 1 šálka hladkej múky
  • 50g posekanej čokolády
  • 1 balenie kypriaceho prášku do perníka
  • 1 čl perníkového korenia
  • 1 šálka oleja
  • 1 šálka mlieka (Rastlinného mlieka)
  • (30g mliečnej a 30g bielej čokolády)

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do tuhej peny. Pridáme olej a ešte 2-3 minúty šľaháme. Prilejeme mlieko.
  • Následne pridáme suché položky cesta – kakao, múku, perníkové korenie a kypriaci prášok do perníka.
  • Primiešame ešte na drobno posekané čokoládové kúsky.
  • Spolu premiešame a potom cesto vylejeme do vymestenej formy na pečenie (25x30cm).
  • Dáme piecť do predhriatej rúry pri 180C na ca. 30 minút.
  • Po vychladnutí môžeme ozdobiť roztopenou čokoládou. ja som použila mliečnú a bielu

Obmena receptu

Kdo chce môže tiež povrch upečeného perníka pomazať jahodovou marmeládou a nechať vychladnúť.Medzitým si nad parou zohrejeme čokoládu aj s tukom. Nalejeme na perník a necháme stuhnúť.

Tento recept patrí do kategórie – Hrnčekové recepty.

  • Kurací vývar s pretlakom a Orzo

    Kurací vývar s pretlakom a Orzo

    Kurací vývar je všeliek avšak nie na celom svete sa pripravuje rovnako. Táto obmena klasického vývaru s rajčinovým pretlakom a orzom je z Orientu a takisto chutí výborne. Ak sa vám zachcelo trochu obmeny pri klasickom vývare, tak veľmi odporúčam vyskúšať, táto polievka je skvelá a naozaj človek vzpruží. Prečítajte […]


  • 10 rôznych spôsobov prípravy kuracích pŕs, vrátane teploty, času a tipov

    10 rôznych spôsobov prípravy kuracích pŕs, vrátane teploty, času a tipov

    Kuracie prsia sú klasikou rýchlej kuchyni, avšak len za to, že sú rýchlo pripravené neznamená, že ich príprava je úplne triviálna. Už pár minút naviac v panvici či v trúbe a kuracie prsia budú chutiť ako podrážka, suché a bez šťavy. Opečiete ich príliš zprudka, budú zvonku prepečené a zvnútra […]


  • Lahodný hrnčenkový mrkvový koláč s vlašskými orechmi

    Lahodný hrnčenkový mrkvový koláč s vlašskými orechmi

    Tento koláč je fantastickým zákuskom na privítanie jari. Mrkva v koláči dodá skvelú vláčnosť a farebnosť. Okrem toho recept bez váženia, takže vám postačí hrnček s objemom 250ml.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*