Máte radi brownies? Tie chutné kúsky plné čokoládovej chute? Táto torta má základ vyrobený ako brownie, avšak má nadýchanosť torty. K tomu ju dopĺňa chuťovo výborná kakaová plnka s kávovou arómou. Proste nebíčko v ústach.
Suroviny na cesto
- 4 vajíčka
- 200 g čokolády
- 200 g múky
- 1 šálka espressa
- 150 g masla
- 2 PL kakaa na pečenie
- 150g kr cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1/2 prášku do pečiva
- Štipka soli
Suroviny na čokoládovú plnku:
- 300ml studeného mlieka (kľudne aj rastlinného napríklad ovsené mlieko)
- 2 balenia čokoládového pudingu za studena (Olé)
- 1 stužovač šľahačky
- 200g jemného kremovitého syru (Lučina/Mascarpone)
- 3-5Pl Cukru
- 2PL kakaa
- (na ozodobu – 50g tmavej čokolády, 50g lieskových orechov)
Postup:
- Čokoládu polámeme na menšie kusy a dáme do nerezovej misky spolu s maslom a cukrom.
- Misku položíme nad hrniec s vodou a pomaly necháme za miešania roztápať nad parou.
- Necháme všetko kompletne roztopiť. Potom odložíme stranou a necháme aspoň 15 minút chladnúť.
- Medzitým vyšlaháme vajíčka s cukrom do penista. Pridáme kakao a preosiatú múku, soľ a prášok do pečiva.
- Potom pridáme vychladnutú čokoládovú zmes ako aj studenú kávu a dobre premiešame.
- Cesto vylejeme na tortovú formu, ktorá je buď vymastená alebo vyložený papierom na pečenie.
- Pečieme pri 180°C ca 30min. pokiaľ začne torta pekne rozvoniavať a je prepečená zvnútra. Potom necháme vychladnúť.
- Na plnku dáme do vysokej misky mlieko spolu s pudingom za studena. Šľaháme 5 minút na najvyšších otočkách až dosiahne zmes konzostenciu pevnej peny.
- Pridáme tiež stužovač, práškový cukor, kakao ako aj mascarpone. Prešľaháme.
- Vychladnuté cesto rozkrojíme na polovičku a okolo spodného dielu umiestníme cukrárenskú obruč.
- Potom naplníme prvým dielom plnky, položíme vrchné cesto a na to dáme zvyšnú plnku.
- Kdo chce, môže vrch pokvapkať roztopenou čokoládou a posypať posekanými lieskovými orieškami.
Tento recept patrí do kategórie- Pečenie sladké.
Grissini – chrumkavé slané tyčinky
Tieto tyčinky sú skvelou voľbou či už na dlhé večery pri telke alebo aj pre návštevu. Možno ich poznáte z obchodu ale načo kupovať keď ich skutočne jednoducho viete pripraviť doma? Ich príprava je vskutku nenáročná, dôležité je im dopriať dlhý čas na oddychovanie počas kysnutia a takisto nešetrite olivovým […]
Taco vrstvený šalát
Máte radi čipsy taco či salsa omáčku? Tak tento šalát vás uchváti. Je to skvelá kombinácia oboch chutí v trochu zdravšej podobe a tak výdatný, že môže nahradiť aj ľahký obed.
Ako sa vám Pavlova torta zaručene podarí – krok za krokom postup
Pavlovu tortu určite poznáte z osláv či svadieb, ale ak ste ju už skúšali vyrobiť aj doma, tak zaiste viete, že to niesu suroviny čo ju robia takou exkluzívnou ale práve komplikovaná príprava. Môj postup je jednoduchý a určite ho zvládne aj začiatočník. Ako som spomenula, počet surovín je minimálny, […]
Zemiakový vrstvený šalát Olivier
Recept som dostala od mojej známej a veľmi ma nadchol. Vraj je tento spôsob prípravy typický pre Ruskú kuchyňu kde nikdy nechýba počas sviatkov.