Máte doma instatné kapučíno/Cappuccino v prášku? Tak si z neho dokážete vykúzliť túto krásne nadýchanú a aromatickú bábovku.
Neviem ako je to u vás, ale mne často niekdo daruje instatné kapučíno. Kedže pijem kávu bez mlieka, tak sa žial tieto u mňa len hromadia. Preto som raz vymyslela tento super chutný spôsob ako ho využiť. Výsledkom je táto krásne nadýchaná mäkkučká bábovka.
Suroviny:
- 4 vajíčka
- 100 g cukru
- 100 ml oleja (napr. Slnečnicový alebo roztopený kokosový tuk)
- 2 čl prášku do pečiva
- 100 g instatného práškového kapučína
- štipka soli
- 100 g múky
Postup:
- Trúbu si dáme predhrievať na 160C.
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Šľaháme aspoň 5 minút aby vznikla nadýchaná konzistencia.
- Postupne prilievame olej a ďaľej šľaháme.
- Potom pridáme suché komponenty- preosiatu múku, instantné kapučíno, prášok do pečiva a soľ. Vypracujeme vláčne cesto.
- Bábovkovú formu vymastíme a nalejem do nej cesto.
- Pečieme ca. 45 minút do zlatista. Potom necháme dôkladne vychladnúť, predtým než vyberieme z formy.
Inšpirujte sa aj ďaľšími receptami na výrobu bábovky.
Tento recept patrí do kategórie – Pečieme sladké.