Kdo už vyskúšal domáce ňoki, tomu odporúcam aj túto lahodnú variantu na zapečený pokrm pre celú rodinu.
Potrebujete:
- 250g kuracích pŕs
- 250ml šľahačkovej smotany
- 1 cesnakový strúčik
- 250g ňoki (polotovar alebo domáce)
- 50g mrazeného špenátu
- 1 pl zemiakového škrobu
- Soľ, čierne korenie
- Grilovacie korenie
- 50g parmezánu
Postup:
- Kuracie prsia umyjeme, osušíme a pokrájame na malé kúsky
- Tie ochutíme soľou, čiernym a grilovacím korením a sprudka opečieme na oleji. Odložíme stranou.
- Šľahačku zmiešame so škrobom, pridáme pretlačený cesnak, soľ a čierne korenie.
- Špenát (ešte zamrazený) pokrájame na 5-6 kusov.
- Zapekaciu nádobu vymastíme. Vložíme ňoki a do medzier vložíme špenátové kúsky.
- Na vrch rozložíme kuracie prsia a všetko posypeme postrúhaným parmezánom.
- Takto pripravené pečieme 15-20 minút pri 180°C.