Odkedy som pred rokmi vyskúšala takto pripravené šampiňóny, už som nikdy inak ani nechcela. Tieto nemajú nič spoločné s rozvarenými a gumovými šampiňónmi, aké mnohokrát nájdeme v pokrme. Sú šťavnaté, plné aróm a majú dobrú konzistenciu. Podávané s ryžou sú pre mňa plnohodnotným hlavným jedlom, mäso mi vôbec nechýba.
Potrebujete:
- 1 balenie šampiňónov (10-12 väčších hlavičiek)
- 1 strúčik cesnaku
- 3-4 Pl oleja
- 1 čl čili
- Petržlenová vňať
- Soľ, čierne korenie
Postup:
- Šampiňónom odkrojíme nožičku tak aby bola táto za rovno s hubou. Potom hríby očistíme. Ja osobne ich biele šampiňóny aj šúpem, ale stačí kefkou očistiť šupku.
- Potom panvicu nahrejeme, pridáme trochu oleja a šampiňóny 3 minúty opekáme do zlatista, potom otočíme, hríby osolíme, okoreníme a pečieme ešte ďaľšie 3 minúty.
- Medzitým si pripravíme marinádu. Na to do misky nalejeme olej, do neho pretlačíme cesnak a pridáme čili. Petežlenovú vňať (zhruba za malú šálku) posekáme na drobno a pridáme k marináde. Premiešame.
- Ešte horúce šampiňóny vložíme do marinády a dobre ich v nej obalíme. Takto pripravené ich môžeme hneď servírovať.