Táto paradajková polievka je rýchla na prípravu a veľmi intenzívna chuťou a arómou. Dá sa pripraviť z čerstvých rajčín alebo aj z rajčinovej šťavy- passaty.
Suroviny:
- 1 cibuľa
- 750g rajčinovej šťavy passata/1kg rajčín
- 1 l vody/ vývaru
- 1 mrkva
- 1/4 zeleru
- 1 bobkový list
- Strúčik cesnaku
- 1 čl cukru
- soľ, čierne korenie
- 1Pl sušených byliniek (oregáno, tymián, bazalka)
Postup
- Na oleji opražíme 1 cibuľu pokrájanú na kocky do zlatista. Posypeme múkou a premiešame.
- Pridáme rajčiny pokrájane na menšie kusy alebo passatu ako aj vodu prípadne vývar.
- Následne vložíme do polievky mrkvu a kus celeru pokrájanú na drobno.
- Okrem toho pridáme soľ, čierne korenie, 1 bobkový list, strúčik cesnaku v celku, cukor a bylinky.
- Necháme spolu variť 15-20 minút
- Potom bobkový list z polievky vybrieme a polievku rozmixujeme ponorným mixérom. Ak ste polievku varili z celých rajčín, je dobré túto tiež prepasírovať cez sítko.
- Servírujeme s toastovaným chlebom.