Šťavnatý čokoládový koláč z červenej repy

Šťavnatý čokoládový koláč z červenej repy

Tento zákusok je nádherne vláčny a šťavnatý. Dominuje mu chuť čokolády, repa mu dodáva len konzistenciu ale chuťovo nevyniká len posilňuje čokoládovú chuť. Skvelý koláč k šálke kávy.

Potrebujete:

  • 1 väčšiu repu uvarenú do mäkka (ca. 250g)
  • 100ml kyslej smotany
  • 100ml oleja
  • 3 vajíčka
  • 250g čokolády
  • 60g kakaa na pečenie
  • 100g kryštáľového cukru
  • 140g hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 Pl citrónovej šťavy
  • 60 g vlašských orechov
  • 60 g čoko- kúskov

Postup:

  • Najskôr polámeme čokoládu na kusy a dáme ju do nerezovej misky. Do hrnca dáme vodu, nad neho položíme misku s čokoládou a nad parou zohrievame až sa čokoláda roztopí. Necháme vychladnúť.
  • Uvarenú repu ošúpeme a pokrájame na kusy. Dáme zo smotanou do misky a ponorným mixérom rozmixujeme na kašu.
  • Vajíčka vyšľáhame s cukrom v inej miske do penista. Pridáme olej a ďalej šľaháme.
  • Potom pridáme vlažnú čokoládu, repovú zmes, kakao, múku a prášok do pečiva a citrónovej šťavy. Vypracujeme vláčne cesto.
  • Orechy pokrájame na kúsky, spolu s čoko-kúskamy zapracujeme do cesta.
  • Formu na pečenie si vymažeme a nalejeme do nej cesto. Zarovnáme a zakryjeme alobalom.
  • Pečieme pri 160°C ca. 45 minút zakryté, potom cesto odokryjeme a pečieme ešte 15 minút.
  • Po vychladnutí posypeme povrch kakaom.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*