Pečené hrušky plnené marcipánom

Pečené hrušky plnené marcipánom

Zimné dezerty by mali prehriať a k tomu aj ponúknuť trošku zimnej atmosféry. Tento dezert spája tieto elementy, madľová aróma marcipánu, k tomu oriešky a čokoládová poleva spolu s mäkkou horúcou hruškou su skvelým zimným pohostením.

Potrebujete:

  • 2 veľké hrušky
  • 100g marcipánu
  • 4 vlašské orechy
  • 3-4 Pl medu
  • Voda (ca. 30ml)
  • Škorica v celku, prípadne sladké drievko
  • 50ml šľahačkovej smotany
  • 4 Pl krištáľového cukru
  • 2 Pl kakaa

Postup:

  • Hrušky umyjeme a rozpolíme. Vyberieme stred s jadierkami tak, aby nám vznikla dierka.
  • Marcipán rozdelíme na 4 diely a tie vygúľame. Do každej dierky dáme jeden diel marcipánu.
  • Na záver vtlačíme orech do marcipánu. Hrušky položíme do zapekacej nádoby, do stredu nalejeme trochu vody a pridáme škoricu.
  • Nádobu zakryjeme a necháme piecť pri 200°C. Doba pečenia závisí trochu od odrody hrušky ale odporúčam piecť prikryté 45 minút a potom nožom skúsiť, či už je dostatočne hruška mäkká. Keď nôž sa bez problémov zaborí do hrušky je mäkká, ak nie dáme ešte krátko piecť.
  • Potom alobal odoberieme a necháme ešte 5-10 minút zapiecť do zlatistá.
  • Na polevu si v hrnci nahrejeme smotanu, pridáme cukor a kakao a miešame až vznikne lepkavá, sirupová poleva.
  • Tou polejeme ešte horúce hrušky pri servírovaní. Výbornou prílohou je tiež vanilková zmrzlina.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*