HomeHlavné jedlá Bezmäsité jedlá Nenáročné krémovité tuniakové špagety

Nenáročné krémovité tuniakové špagety

Posted in : Bezmäsité jedlá, Hlavné jedlá, Recepty do 15 minút on by : lydia.argilli Značky:,

Fantastické rýchle jedlo hotové za pár minút. Zabudnite na suché cestoviny, tieto sa len tak kúpu v omáčke a sú krásne krémové a to aj bez smotany.

Potrebujete:

  • 1 balenie špagiet
  • 1 cibuľa
  • 1 dóza tuniaka v slnečnicovom oleji
  • 200ml rajčinovej šťavy
  • 150 ml vody z cestovín
  • sušené bylinky – bazalka, oregano a tymián
  • 1 čl čili
  • 1 čl sušeného cesnaku
  • 100 ml mlieka
  • 100 g postrúhaného tvrdého syru (napr. gouda)

Postup:

  • V hlbokom hrnci necháme zovrieť vodu, osolíme a vložíme špagety. Tie necháme za občasného miešania variť do mäkka.
  • Potom zlejeme z vody, túto nevyhodíme ale časť vody zachytíme do šálky.
  • Zatiaľ, čo sa špagety varia, na oleji a 2pl masla pomaly opečieme cibuľku do zlatista.
  • Pridáme tuniaka aj so slnečnicovým olejom.
  • Všetko zalejeme 200ml rajčinovej šťavy ako aj 150ml vody z cestovín. Dochutíme čiernym korením, štipkou cukru, prípadne soľou (treba soliť opatrne lebo voda z cestovín je slaná).
  • Následovne ochutíme omáčku sušenými bylinkami podľa chuti (bazalka, oregano, čili a tymián). Okrem toho pridáme za 1čl sušeného cesnaku.
  • Potom prilejeme k omáčke 100ml mlieka ako aj pridáme 100g tvrdého postrúhaného syra (napr. Gouda) a všetko miešame až sa syr roztopí.
  • Kdo chce, môže pridať na záver tiež zváranú kukuričku, olivy či šampiňóny.
  • Tesne pred servírovaním premiešame uvarené špagety s omáčkou a ešte horúce podávame.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Enjoy this blog? Then follow also on these chanells.