Lemon curd

Lemon curd je citrónová marmeláda pôvodom z anglicka. Je výborná či už ako poleva na torty alebo tiež ako plnka so drobného pečiva. Pripravené sa udržiava najlepšie v chladničke.

Potrebujete:

  • 3 žĺtka
  • 150ml šťavy z citróna (na to treba ca. 2 citróny)
  • 1Pl kukuričného škrobu
  • 100g cukru
  • Kôra z 2 citrónov
  • 50g masla

Postup:

  • Citróny dobre umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme ich.
  • Potom postrúhame ich kôru, pritom je veľmi dôležité postrúhať len žltú časť kôry, biela časť by totiž spôsobila horkosť.
  • Následne vytlačíme šťavu z citrónou. Z 2 citrónou by malo vzniknúť ca.150ml.šťavy, ak množstvo úplne nezodpovedá doplnte vodou.
  • Do hrnca dáme vytlačenú citrónovú šťavu, žĺtka, cukor, škrob a kôru z citrónou. Za stáleho miešania zohrievame až zmes dostane tuhšiu konzistenciu.
  • Potom odoberieme z ohňa a pridáme maslo. Miešame, až sa toto rozpustí a spojí z citrónovou zmesou do lesklej, krémovitej konzistencie.
  • Hotový lemon curd nalejeme do sklenených uzatváratelných nádob a necháme vychladnúť.

One Comment

  1. Pingback: Čokoládová bábovka s lemon curd – recepis.sk

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*