Výborné vianočné pečivo, ktoré kombinuje 2, obľúbené vianočné doboty- kokosky a maslové keksíky do tohto chutného pečiva.
Na cesto potrebujete:
- 100g masla
- 50g pr. cukru
- 1 vajíčko
- 150g hl.múky
Na kokosovú plnku:
- 2 bielka + 2 žĺtka
- 50g pr.cukru
- 100g strúhaného kokosu
Postup:
- Do vysokej misky dáme maslo pokrájané na menšie kusy ako aj vajíčko, múku, a práškový cukor. Pridáme štipku soli. Vymiesime cesto, ktoré dáme na hodinu chladnúť do chladničky.
- Medzitým si vyšľaháme bielka s cukrom do tuhej peny. Žĺtka zmiešame s kokosom a potom pomalými pohybmi primiešame bielkovú penu.
- Keď je sušienkové cesto tuhé, vyberieme ho z chladničky a vyroľujeme ho na pomúčenej ploche (hrúbka cesta ca. 0,5cm). Potom formičkou vykrojíme kruhy, ktoré s odstupom kladieme na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pomocou lyžičky na každý kruh kladieme kôpku z kokosovej zmesy.
- Takto pripravené dáme piecť pri nízskej teplote- 150C na ca. 25 minút. Dôležité je, aby cesto sušienky stuhlo ale makrónka ostala biela (teda nezhnedla) preto treb aj piecť na nízskej teplote.
Môj tip- hotové pečivo namáčame do roztopenej čokolády.