Tento pokrm pôsobí akoby ste na jeho prípravu strávili veľa času, pritom v skutočnosti je to rýchlovka a k tomu ešte aj veľmi lahodná.
Potrebujete:
- 500g kuracích pŕs
- 3Pl masla
- 3Pl hl.múky
- 125ml vývaru (kurací/hovädzí)
- 125ml sladkej smotany
- 1 šálka byliniek- na drobno posekanej petržlenovej vňati a pažítky
- 1 rajčina
- 50g tvrdého syru
- Soľ, čierne korenie
Postup
- Kuracie prsia si umyjeme, osušíme a rozpolíme uprostred tak, aby vznikli vždy 2 rovnaké kusy.
- Každý plát okoreníme soľou a čiernym korením. Potom na horúcej panvici pri troche oleja zprudka opečieme z oboch strán. Odložíme stranou.
- V hrnci si nahrejeme maslo a múku. Zalejeme studeným vývarom a miešame mimo sporáku pokiaľ nezaniknú všetky hrčky z múky. Potom pridáme smotanu, vrátime na sporák a necháme za miešania zovrieť. Omáčku dochutíme soľou (solíme opatrne kvôli vývaru, ktorý je už slaný) a korením. Na záver pridáme bylinky posekané na drobno.
- Do zapekacej nádoby nalejeme pripravenú omáčku. Do omáčky pokladieme kuracie prsia a na každý kus dáme 1 krúžok rajčiny. Vrch rajčiny ešte posypeme postrúhaným syrom.
- Takto pripravené prsia dáme na ca. 20 minút pri 200C zapiecť.
- Ako príloha chutia výborne cestoviny a napríklad kyslastý uhorkový šalát.
Môj tip- kdo chce omáčke dodať dodatočnú chuť môže použiť do omáčky tiež slaninu- na to si opražíme v panvici v ktorej sme piekli mäso na malé kocky pokrájanú slaninu a tú pridáme k omáčke.