Túto polievku robievam rada keď nestíham a mám chuť na teplú polievku, čo aj zasýti. Sáčkové polievky nemám rada a ani nemusím, táto polievka je hotová za menej ako 10 minút a je vynikajúca.
Prísady:
- 1 PL paprikového pyré (kdo nemá môže použiť za 1PL sladkej červenej papriky)
- 1 čl sušeného čili
- 1 PL sušenej mäty
- 2 rajčiny
- 1,5 l vody/vývaru
- 100 ml rajčinovej šťavy passata
- 1 konzerva cíceru
- 1 šálka bezvaječných cestovín
- soľ, čierne korenie, kmín
Postup:
- Na troche oleja opražíme na najnižšom ohni paprikového pyré (je to pyré vyrobené z červených paprík, kdo nemá môže použiť sladkú červenú papriku).
- Počas praženia sa začne šíriť z neho krásna aróma. Akonáhle sa rozvonia pridáme za malú čajovú lyžičku sušeného čili (kdo nechce vynechá), sušenej mäty a rajčiny nastrúhané na hrubo hrubom (strúhať treba len vnútro rajčiny bez šupky).
- Krátko spolu popražíme, pokiaľ sa vyparí voda, potom zalejeme vodou alebo vývarom a pridáme rajčinovú šťavu. Polievku osolíme a pridáme kmín. Kdo chce, pridá tiež za malú konzervu cíceru.
- Polievku necháme zovrieť a potom do nej vložíme cestoviny podľa toho, aké sú k dispozícii. Ja som použila polievkové slíže, možno použiť ale aj akúkoľvek inú drobnú cestovinu.
- Polievku varíme ca 5-10 minút do zmäknutia cestoviny.