Šťavnatá maková bábovka

Mak je výborný zdroj vápniku, preto nemal by chýbať v našom jedálničku. Napríklad aj vo forme tejto šťavnatej bábovky.

Potrebujete:

  • 4 vajíčka
  • 150g kr. cukru
  • 100g hl.múky
  • 40g celého (nepomletého) maku
  • 40g kukuričného škrobu
  • 20g kakaa
  • 100ml silného vychladnutého espressa alebo kávy
  • 100ml oleja alebo roztopeného masla
  • 1/2 balenia prášku do pečiva

Postup:

  • Bielka oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme ich do tuhej peny a odložíme stranou.
  • Žĺtka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej alebo roztopené maslo a prešľaháme.
  • Následne pridáme suché položky- múku, mak, kakao, škrob a prášok do pečiva- ako aj kávu a všetko spolu premiešame.
  • Na záver pridáme k cestu bielkový sneh.
  • Premiešame a nalejeme do vymastenej bábovkovej formy.
  • Pečieme v predhriatej rúre pri 160C ca. 45 minút. Pred vyklopením z formy necháme kompletne vychladnúť.
  • Povrch bábovky ozdobíme napríklad roztopenou čokoládou a kandizovanými čerešňami.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*